Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

woensdag, 01 juli 2020 19:12

Update Coronacrisis 01-07-2020

 

In navolging van het bericht geplaatst op 28 juni 2020 is er nu bekend wat de veiligheidsregio heeft beslist.

In de noodverordening is wel opgenomen dat er gedart mag worden in horecagelegenheden, echter de 1.5 m afstandsmaatregel tijdens een wedstrijd blijft gehandhaafd. De veiligheidsregio heeft het doen vervallen van de 1.5 m maatregel tijdens een wedstrijd niet opgenomen in de noodverordening.

Dit zorgt voor problemen bij het wedstrijd darten, het is bijna niet uitvoerbaar. De NDB gaat zich de aankomende tijd hard maken dat voor darts hetzelfde geldt als andere sporten dat tijdens een wedstrijd de 1.5 meter regel vervalt.

Zie het volledige bericht op de website van de NDB.

https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4076-wat-mag-weer-per-1-juli-en-wat-mag-niet 

Wij hopen dat we gauw met beter nieuws kunnen komen. Voor nu blijf gezond, en hopen op betere tijden.

 

zondag, 28 juni 2020 18:50

Update Coronacrisis

Afgelopen woensdag hebben ongetwijfeld vele van jullie naar de persconferentie van het kabinet gekeken. Dit was in de eerste instantie erg teleurstellend voor onze dartssport. Zowel voor de darts als voor het biljarten bleef er veel onduidelijk, wij dreigden tussen wal en schip te raken.

Door de inzet van de directeur van de NDB en de Nederlandse Biljart Bond kunnen wij nu toch iets beter nieuws brengen. Op hun aangeven is het sportprotocol zodanig aangepast dat darts vanaf 1 juli a.s. mogelijk is in een horecagelegenheid. Uiteraard is dit onder bepaalde restricties. 

De basisregels blijven van kracht;

Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen

Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen 

Was vaak uw handen

Tijdens het spelen van een partij darts is het toegestaan om te staan in de speelgelegenheid. Voor de overige aanwezigen blijft de maatregel van kracht dat er voor iedere aanwezige een zitplaats is. Ook blijft de 1.5 meter afstand van kracht binnen de gelegenheid, hou tijdens een partij darts ook zoveel mogelijk afstand tot elkaar. Schud elkaar niet de hand, hou rekening met elkaar en met andere gasten welke zich in de gelegenheid bevinden. Het allerbelangrijkste is volg de aanwijzingen op van de uitbater c.q. eigenaar of de medewerkers van de gelegenheid. 

Het is dus afhankelijk van de gelegenheid hoeveel gasten er ontvangen mogen worden.

Deze aanpassing dient nog wel even goedgekeurd te worden door de veiligsheidsregio's en het veiligheidsberaad. Het is dus nog even afwachten of zij de aangegeven wijzigingen zullen honoreren. Wij hebben goede hoop dat de competitie in september van start zal gaan. Ook voor ons zijn er nog wat onduidelijkheden bijvoorbeeld hoe past de schrijver in het algehele plaatje. Wij hopen daar zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben.

Het organiseren van toernooien zal nog even op zich laten wachten, daar wij nog niet over alle informatie beschikken hoe en in welk vaatje we dat zouden kunnen tappen.

Zie ook https://www.ndbdarts.nl/nieuws/ndb-nieuws/item/4075-sportprotocol-op-aangeven-van-de-knbb-en-ndb-aangepast 

Het bestuur wenst een ieder veel gezondheid en een zonnige zomer toe.

Tot gauw met hopelijk goed nieuws.

 

 

 

vrijdag, 12 juni 2020 06:07

Update inschrijven en coronacrisis

Update inschrijven en coronacrisis, 11 juni 2020

Afgelopen dinsdag heeft het bestuur vergaderd, daar is uiteraard de coronacrisis besproken.

Op dit moment is er nog geen duidelijkheid of er 1 september daadwerkelijk met de competitie begonnen kan worden. Wij wachten nog op de NDB / NOC-NSF en de veiligheidsregio. Vanaf 1 juli mag zoals het er nu naar uit ziet uit de horeca opengesteld worden voor 100 gasten met de in acht name van 1.5m afstand tot elkaar met uitzondering van families welke uit 1 huishouden bestaat.

Uiteraard hopen wij dat we 1 september mogen beginnen, mocht blijken dat de richtlijnen van het RIVM anders bepalen dan zijn wij wellicht genoodzaakt om de competitie te verschuiven. Wij denken dan eventueel aan de start van een halve competitie. mocht dit bewaarheid worden dan zullen wij niet het volledige bedrag voor het komende seizoen gaan hanteren en zullen de captains welke het inschrijfgeld  voldaan hebben een restitutie van € 10.00 per deelnemend lid ontvangen. De restitutie zal worden uitbetaald in september 2020 op dezelfde rekening als waar de betaling vanaf gedaan is.

Gezien de vele vragen betreffende het inschrijfgeld in combinatie met het nu moeten inschrijven hopen wij dat dit enige duidelijkheid verschaft. Dus schroom niet en schrijf je team alsnog in zodat je de aankomende competitie niet mist. Wij zullen er alles aan doen om de competitie in september van start te kunnen laten gaan en hopelijk met zijn allen weer te kunnen genieten van onze prachtige dartsport.

Tevens wordt gezien de situatie  de inschrijving verlengd tot 30 juni 2020 middernacht maar dan sluit deze echt om genoeg tijd te hebben voor de indeling.

Wij houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen de website en Facebook.

 

Het bestuur wenst u ondanks alles tot een prettige zomer toe en hopelijk tot in september

We zijn verheugd over het feit dat de horeca per 1 juni (12:00 uur) weer open gaat. Iets waar de Nederlandse Darts Bond samen met de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond zich de laatste weken hard voor gemaakt hebben. Zoals we al vanaf het begin van de crisis hebben aangegeven ging een grote zorg van ons uit naar het voortbestaan van alle verschillende speellocaties door heel Nederland. Doordat nu per 1 juni de deuren weer open mogen in de horeca, is de kans op overleven voor een groot deel van onze speellocaties natuurlijk een stuk groter geworden.

We ontvangen veel vragen of darten en (pool)-biljarten nu ook weer mogelijk is vanaf 1 juni. Aangezien wij dit niet bepalen kunnen we alleen de informatie geven die wij tot nu toe hebben ontvangen en verzameld.

In de noodverordening is opgenomen dat gasten gebruik maken van een zitplaats (aan tafel of aan bar). Dit roept natuurlijk enkele vragen op aangezien de regels vanuit de noodverordening voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.

Wij hebben inmiddels bij verschillende instanties zoals NOC*NSF, Veiligheidsberaad, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om meer duiding gevraagd. Uiteraard willen we weten of in de horeca (vanaf 1 juni) poolen, snooker, biljarten en darten is toegestaan. Deze vraag wordt tot op heden helaas niet concreet beantwoord.

Het advies is dan ook aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen. Dit vraagt om maatwerk.

Jullie mogen van ons aannemen, dat de NDB en de KNBB, er alles aan doen om heldere antwoorden te krijgen. We blijven in gesprek met alle partijen en houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Op dit moment wachten wij op een persbericht van de NDB / NOC-NSF. We weten dat wellicht de horeca mondjes maat weer open mag, maar in welk vaatje dat getapt gaat worden roept nog vele vragen op. Het kabinet komt een week voor 1 juni met een update betreffende de horeca heropening. Wellicht wordt er dan al iets meer duidelijk. Zodra we iets meer weten hoe we de competitie in kunnen richten dan publiceren we dat op de website en op onze Facebookpagina.

Inschrijven:

Vanwege de coronacrisis waren we genoodzaakt de inschrijvingen voor het aankomende seizoen niet meer op locatie of het bondskantoor te kunnen aanvaarden. 

Inschrijven is alleen mogelijk via Teambeheer, voor iedereen een nieuwe uitdaging. Niet alleen voor de leden maar ook voor het bestuur.

Tot nu toe gaan de inschrijvingen zeer voorspoedig, er zijn zelfs al meer teams ingeschreven dan dat er normaal om deze tijd zijn ingeschreven.

Wij bedanken alle captains voor het zo goed opnemen van de nieuwe situatie. Zoals iedereen wist zouden we het aankomende seizoen stapvoets gebruik gaan maken van het inschrijven via Teambeheer. Nu is alles in een versnelling gegaan.

Uiteraard zijn wij voor vragen of hulp altijd bereikbaar via de e-mail of telefonisch.

Vergeet niet in te schrijven, de inschrijving sluit op 13 juni 2020 - 16.00 uur !!

maandag, 04 mei 2020 07:27

Inschrijving seizoen 2020-2021

Inschrijving competitie 2020-2021

De inschrijving voor de aankomende competitie zal anders geschieden als voorheen vanwege het coronavirus. Voor nu gaan we "gewoon" inschrijven voor het nieuwe seizoen. Mocht blijken dat de maatregelen worden aangepast door het kabinet dan volgen wij uiteraard deze richtlijnen. Wij houden jullie op de hoogte via de website.

Vanaf 2 mei 2020 is de inschrijving geopend.

Inschrijven bestaande teams.

  • Bestaande teams kunnen uitsluitend via teambeheer inschrijven. Uiteraard wordt er op afstand hulp geboden indien men dat nodig heeft.
  • De captain kan inloggen en vervolgens het gehele team inschrijven. In de eerste instantie tekent de captain voor het gehele team. Vervolgens ontvangen alle deelnemende teamleden een email ter bevestiging van inschrijving. Dit is noodzakelijk vanwege de nieuwe privacy wet (AVG). Iedereen is gerechtigd om op een later tijdsstip de goedkeuring ongedaan te maken. Dit impliceert wel een uitschrijving.
  • Bij de inschrijving is het vermelden van een email-adres verplicht voor alle teamleden.
  • De betaling kan worden voldaan via Ideal.

Inschrijven nieuwe teams.

Inschrijfformulieren kunnen vanaf 2 mei 2020 worden gedownload via de website, www.dora.nl

Ingevulde formulieren kunnen inclusief de benodigde pasfoto’s worden opgestuurd naar:

DORA

OVV Inschrijfformulieren

Rijswijkstraat 141-B

1062 ES Amsterdam

 

  • Graag op de achterkant van iedere pasfoto teamnaam, voornaam en achternaam vermelden.

 

De ingevulde inschrijfformulieren kunnen ook na het voorzien van een handtekening van de deelnemende teamleden worden in gescand en vervolgens per email gestuurd worden aan de ledenadministratie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pasfoto’s worden dan bij het ophalen van de wedstrijdbescheiden op de spelerskaart bevestigd. Mocht de pasfoto ontbreken dan wordt de spelerskaart niet uitgereikt.

 

Na ontvangst van de formulieren ontvangt de captain een verzoek tot betalen. Na de betaling is de inschrijving geschied.

 

LET OP, inschrijven is mogelijk tot 14 juni 2020.

vrijdag, 03 april 2020 06:29

DDM TOERNOOIEN

Toelichting toernooien en DDM Finale

Alle toernooi zijn in ieder geval t/m 1 september 2020 gecanceld.

In afwachting  van de eventuele verdere maatregelen van het kabinet zal dit zo nodig aangepast worden.

De DDM Finale welke gepland stond voor 16 mei 2020 vervalt.

De ranking stand van 9 maart 2020 is tevens de eindstand 2019-2020.

Een finale op een later tijdstip zal niet plaatsvinden daar het oneerlijk zou zijn voor degene die op het moment van cancelen van alle toernooien niet aan de gestelde criteria voldoet.

Op een later tijdstip zal er een kleine prijsuitreiking plaatsvinden.

Op het moment van sluiten van de ranking stonden Sandy Gerbes en René Broertjes op de 1e plaats.

Ondanks dat jullie vast en zeker niet op deze manier "kampioen" wilde worden willen wij jullie toch feliciteren met het behaalde resultaat. Het is nou eenmaal een hele nare situatie waar we allemaal helaas mee te maken hebben.

Wij hopen op jullie begrip en hopen dat we straks weer met een schone gezonde lei kunnen starten.

Stay strong and safe, we kunnen dit samen!!

Zoals iedereen inmiddels weet zijn er strenge maatregelen genomen door het kabinet om het coronavirus te bestrijden.

Tot 1 juni is het verboden om evenementen e.d. te organiseren, tevens is een samenscholingsverbod.

Uiteraard gaat onze en ieders primaire zorg allereerst uit naar degenen in onze samenleving die te maken hebben met de impact van het coronavirus, met name iedereen die rechtstreeks door het virus wordt getroffen en zeker ook naar de talloze individuen en organisaties die onvermoeibaar werken om onze samenleving te beschermen. De situatie is in Nederland net als in veel delen van de wereld gevaarlijk en uitermate complex.

Aangezien alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (vanaf 3 personen of meer) zijn alle finaledagen georganiseerd door de DORA en de Nederlandse Darts Bond afgelast en komen daarmee te vervallen. Daar de NDB Masters welke georganiseerd wordt door de NDB afgelast is zullen wij geen kwalificatietoernooi organiseren.

De LaCo, Super League en Brabant Cup zijn allemaal afgelast en worden dit seizoen niet meer hervat.

Wat betekenen de maatregelen voor de DORA.

Afgelast:

Competitie 2019-2020

Algemene Ledenvergadering (deze zal verplaatst worden naar september/oktober 2020, datum volgt)

Gesloten DORA

Bekerfinale

Finale DORA Darts Masters (DDM)

Divisiekampioenschappen

Alle Play Off wedstrijden

Na uitgebreid overleg heeft het bestuur de volgende weloverwogen beslissing genomen ten aanzien van het beëindiging van de competitie.

  • Het gehele seizoen 2019-2020 vervalt.
  • De nummers 1 ten tijde van de halve competitie, januari 2020 ontvangen een trofee. Niemand promoveert.
  • Voor aanvang van het nieuwe seizoen ontvangen alle nummers 1 van de competitie een uitnodiging voor een divisiekampioenschap welke door de DORA wordt georganiseerd. De winnaar wordt Amsterdams Kampioen 2019-2020.
  • Alle teams spelen in seizoen 2020-2021 in dezelfde divisie als seizoen 2019-2020.
  • We proberen zoveel mogelijk de poules gelijk te houden als in het seizoen 2019-2020. Het zal voor zich spreken dat dit afhankelijk is van de inschrijving.

Wij hopen op een ieder zijn of haar begrip in deze uitzonderlijke situatie en dat we allemaal gezond en wel een nieuw seizoen kunnen starten.

Wij wensen alle uitbaters en leden veel succes en sterkte in deze afschuwelijke tijd van onzekerheid.

Dit bericht is naar alle captains persoonlijk gestuurd.

dinsdag, 24 maart 2020 09:27

Update Nieuws coronavirus 2

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen welke de overheid gisteren heeft bekend gemaakt zal dit uiteraard ook voor de DORA gevolgen hebben.

De NDB en het NOC NSF zijn hierbij belangrijke organisaties voor het landelijke oogpunt. Wij wachten nu op een bericht vanuit deze kanalen en zullen dan een beslissing nemen aangaande de competitie, kampioenschappen etc.

Zodra hierover een beslissing is genomen wordt dit direct gepubliceerd op de website en op onze Facebookpagina, alle captains worden per email op de hoogte gebracht.

Gesloten DORA, bekerfinale, divisiekampioenschappen, play off ere / 1e divisie en de DDM Finale worden verplaatst. Een planning daarop is nog niet gemaakt, wij wachten de verdere ontwikkelingen af.

Het allerbelangrijkste op dit moment is, blijf gezond!

 

woensdag, 18 maart 2020 06:15

Update Nieuws Coronavirus

Zoals iedereen inmiddels weet zijn de maatregelen vanuit de overheid verscherpt waaronder dat alle horecagelegenheden zijn gesloten tot 6 april 2020. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de competitie. 

Wij zullen onze uiterste best doen de competitie op een zo normaal mogelijke manier te laten beëindiging. Op dit moment houdt dan in dat de competitie 3 weken langer duurt dan normaal en zal eindigen op vrijdag 22 mei 2020. Dit heeft ook weer consequenties voor de finaledagen. De NDB stelt ook alles in het werk om de finaledagen te kunnen verschuiven.

Hoe het allemaal verder gaat verlopen weet niemand nog. Het is en blijft koffiedik kijken. Niets is zeker in deze onvoorspelbare tijd, elk uur kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Het enige wat nu telt is ieder zijn of haar gezondheid. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM, onderschat het niet!!

Wij wensen alle horecaondernemers heel veel sterkte en succes in deze verschrikkelijke tijd.

Pagina 1 van 2