Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

woensdag, 30 september 2020 19:19

WK jeugd (PDC) Niels Zonneveld halve finale

Na al het droevige en ellendige nieuws eindelijke positief nieuws. 

Niels Zonneveld had zich geplaatst voor dit prachtige kampioenschap. 96 deelnemers waren verdeeld over 32 poules van 3. Van de 17 Nederlandse deelnemers wisten 4 de poulefase te overleven, Jeffrey de Zwaan, onze oud jeugdspeler Moreno Blom, Gian van Veen en Niels Zonneveld. Op zich was dit al een mooi resultaat. Maar voor Niels smaakte deze overwinning naar meer. 32 spelers gingen met elkaar de strijd aan om het kampioenschap binnen te halen.

De 1e knock-out ronde (laatste 32) was de Tsjechische Adam Gawlas zijn tegenstander. Niels deelde meteen een flinke tik uit en stuurde Adam met een 6-1 overwinning naar huis. 

Bij de laatste 16 was George Killinton zijn opponent. Dit was geen gemakkelijke wedstrijd, uiteindelijk was het Niels die aan het langste eind trok met een winstpartij van 6-5.

In de kwart finale stond Nathan Rafferty te wachten. Niels stuurde ook Nathan naar huis. Niels kon terugkijken op een lekkere winst van 6-2.

In de halve finale mocht Niels het opnemen tegen Bradley Brooks. Bradley was echter een maatje te groot, zoals Niels zelf aangaf, een terechte nederlaag. Alhoewel dit wel heel erg jammer is nu Niels door deze partij te verliezen aan aantal mooie dingen aan zijn neus voorbij moet laten gaan. Dit gevoel zal hopelijk snel verdwijnen zodat Niels kan genieten van zijn welverdiende plek op het Wereld Kampioenschap.

Wij zijn in ieder geval super trots op Niels. Van harte gefeliciteerd met prachtige resultaat.

 

woensdag, 30 september 2020 19:15

Overleden

Gisteren, dinsdag 29 september bereikte ons het droevige nieuws dat Martin Beckman gerespecteerd lid van het team Doe Maar spelende in café 't Binnepretje op 61 jarige leeftijd is overleden.

Wij wensen zijn familie, vrienden en dartmaatjes veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Geen start competitie in oktober.

Helaas is de situatie rondom Corona eerder verslechterd dan verbeterd, de aantallen besmettingen lopen op en de beperkingen op onder andere de horeca zijn inmiddels verder aangescherpt voor de regio Amsterdam-Amstelland en de overige regio's waarin leden van de DORA wonen en darten. 

Ook vanuit de speelgelegenheden is wisselend gereageerd, sommige zijn simpel weg te klein om voldoende veilige speelruimte te kunnen creëren, andere starten het liefst vandaag.

We gaan ons (uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen) nu richten op een start in januari. Dat houdt in dat:

 * Als er gestart kan worden in januari we een halve competitie gaan organiseren met aan het einde 'gewoon' kampioenen en degradanten.

* We zoals bij de inschrijving hebben afgesproken ook het inschrijfgeld van de halve competitie gaan hanteren.

Voor de hele competitie betalen jullie 27,50 contributie aan de DORA en 10,00 aan de NDB (37,50 dus)

Voor de halve competitie betalen jullie 17,50 contributie aan de DORA en 10,00 aan de NDB (27,50 dus)

Voor alle leden die zich hebben ingeschreven zal dus 10,00 terugbetaald gaan worden, dit kan echter nog oplopen doordat de NDB op verzoek van meerdere bonden zich nog beraadt of de afdracht dit jaar minder kan zijn. Mocht daar nog een korting op komen (bv € 7,50 of

€ 5,00 i.p.v. normaal € 10,00) dan wordt ook dat geld terugbetaald. Tenslotte zou het ook nog kunnen dat we ook in januari niet gaan starten en het hele seizoen moeten skippen.

Als we begin 2021 weten of we gaan starten en wat de NDB doet met de contributie zullen wij in 1x alles uit gaan betalen door per team het bedrag te storten op dezelfde rekening als waar de contributie van is betaald bij de inschrijving. Die persoon kan dat dan aan alle individuele leden van het team uitkeren.

Hoe moeilijk het ook is ook vanuit ons het dringende verzoek aan een ieder om zich aan de maatregelen te houden zodat de besmettingen omlaag gaan en we in januari echt nog competitief kunnen gaan darten.

Met sportieve groet,

Jullie bestuur

   

 

 

donderdag, 17 september 2020 20:58

Update Coronamailing vorige week.

Vorige week hebben we op de site en op facebook een bericht geplaatst over de mogelijkheden van het weer opstarten van de dartcompetitie in oktober dan wel januari. Ook hebben alle eigenaren/beheerders van aangesloten speelgelegenheden een brief gehad met daarbij het protocol “verantwoord darten”.  Dank aan iedereen die gereageerd heeft naar het bestuur, dat zijn er  33 van de 64  Hiervan geeft een ruime meerderheid aan dat darten mogelijk zou zijn maar met aanpassingen van bv verplaatsen van speeldagen en dergelijke. Ook staan er een aantal vragen in de reacties die het bestuur heeft ontvangen. Hieronder in de vorm van een Q&A de vragen die we uit de mails hebben gefilterd in geen specifieke volgorde. Overigens is 33 net iets meer als 50% dus graag roepen wij de speelgelegenheden die nog niet gereageerd hebben nogmaals op dit alsnog te doen.

Q: Kan er een oproep worden gedaan om alleen met spelers te komen naar wedstrijden en geen aanhang?

A: Goed punt wat ook bij andere lidorganisaties al ter sprake is gekomen. Het bestuur onderschrijft de oproep om met alleen de spelers (4 of 5 dus) te komen maar kan dit niet in reglementen vastleggen. Als er iemand extra mee wil bel dan vooraf naar de speellokatie of dat een probleem geeft, de ene locatie is groter als de andere.

Q: kan er gestart worden in grotere lokaties als de kleinere lokaties nog niet een veilig gevoel geven?

A: Als er lokaties aangeven dat er gezien de beschikbare ruimte  gedart kan worden en wij besluiten als bestuur dat starten zou kunnen dan nog is het aan ieder individueel lid/team of ook zij het veilig genoeg vinden op dat moment maar zullen wij de wedstrijden daar wel blijven indelen. Als een locatie echter aangeeft niet aan het protocol te kunnen voldoen dan zullen wij als bestuur met de captains van de betrokken thuisteams in overleg treden of tijdelijk uitwijken naar een andere lokatie  tot de mogelijkheden behoort.

Q: wij kunnen darten maar laten alleen de spelers toe (en geen supporters).

A: het is aan de eigenaar/uitbater wie er uiteindelijk wel of niet wordt toegelaten tot een gelegenheid. Het is wel prettig als de captain van het thuisteam dit dan even doorgeeft aan de bezoekende captain vooraf , zie ook eerste vraag van deze Q&A

Q: wat als een team niet komt opdagen terwijl ik wel andere gasten heb geweigerd om op de max. bezetting te blijven, volgt er dan een vergoeding?

A: Ieder team bepaald zelf of ze gaan starten met de competitie op het moment dat wij dat besluit nemen. Als een team niet komt opdagen is daar vanuit de DORA geen vergoeding naar de uitbater op van toepassing, wel is het netjes als ze zich ruim van te voren afmelden.

Q: kunnen we zonder schrijvers werken om het risico te verkleinen?

A: Hierover is landelijk overleg geweest, in een eerdere versie van het protocol stond dit als regel opgenomen. Een meerderheid van de landelijke bonden waaronder wij zijn echter van mening dat bij een officiële wedstrijd een schrijver hoort zodat de spelers zich kunnen concentreren op het darten.

Q: kunnen de schrijvers met een mondkapje op gaan schrijven?

A: Iedereen kan uiteraard zelf bepalen of hij/zij een mondkapje op wil. Ook de uitbater kan verplichten dat op bepaalde plekken in zijn speelgelegenheid (bv bij het schrijfbord) een mondkapje verplicht is. Omdat het thuisteam de schrijvers verzorgd is het verzoek dan wel dit aan de captains te melden. We vragen ook om ieders gezond verstand te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld als speler even wat afstand houden tot de schrijver de score heeft genoteerd en als dan de schrijver zijn gezicht wegdraait van het bord kan de speler zijn pijlen uit het bord gaan halen.

Q: gaat de DORA toezien op naleving van de regels?

A: De controleurs van de DORA controleren op de reglementen van de DORA dus spelersgegevens en baan afmetingen en verlichting. De Corona maatregelen zijn landelijk en ook vastgelegd in verordeningen en bestaande wetten. Hiervoor zijn andere opsporingsinstanties zoals gemeentelijke handhaving en politie. De DORA gaat dus niet handhaven op naleving van het protocol. Net als bij het rookbeleid en andere wetgeving is de uitbater van de speelgelegenheid als eerste aan zet om te zorgen dat bezoekers zich aan alle wetten houden en ze zonodig daarop aan te spreken.

Q: Kan een team weigeren een wedstrijd te spelen of een wedstrijd staken als niet aan het protocol wordt voldaan ondanks toezegging?

A: Helaas worden er ook in normale jaren wedstrijden gestaakt. Het is dan aan het bestuur om te bepalen of dat leidt tot het claimen van een wedstrijd. Als een team in dit voorbeeld een wedstrijd staakt zullen ze heel goed aan het bestuur moeten uitleggen welke regels er dan overtreden waren en zullen wij dit bij de tegenstander en de uitbater verifiëren alvorens een beslissing te nemen.

Q: Wordt de teamgame aangepast?

A: Ja, al eerder is aangegeven dat 8 personen bij een bord teveel van het goede is en dat bij de koppels het al lastig genoeg gaat zijn om afstand te houden, voor het komend seizoen (wanneer dat dan ook start) geld dat de teamgame wordt vervangen door een “Sologame” dus een extra wedstrijd 1 op 1 net als in de singles. Hierbij geldt dat beide teams 1 speler afvaardigen ongeacht of die al eerder tegen elkaar hebben gegooid. Als je bij de koppels hebt gewisseld kun je de speler die daar de wedstrijd heeft verlaten NIET meer inzetten in deze sologame.

De formele reglementtekst die hierbij hoort zal voor de start van de competitie gepubliceerd worden.

Tot zover de binnengekomen vragen, zoals eerder aangekondigd zullen wij eind september definitief een besluit nemen over het wel of niet starten in oktober en daar nemen we de reacties uit de mails in mee net als de actuele situatie in stad/regio op dat moment.

Dank voor de aandacht en blijf gezond allemaal

 

Het bestuur van de DORA

woensdag, 02 september 2020 18:03

Update Coronacrisis n.a.v. meeting met de NDB

Amsterdam, 2-9-2020

 Beste leden en uitbaters aangesloten bij de DORA,

Afgelopen zaterdag, 30-08-2020, heeft de algemene vergadering van de NDB plaatsgevonden. Hier zijn ook de gevolgen van de huidige coronamaatregelen besproken. De NDB heeft haar lidorganisaties geadviseerd op zijn vroegst in januari 2021 te starten. Meer dan de helft van de bonden kon zaterdag al melden dat ze het advies overnamen.

Het bestuur van de DORA vind januari wel erg ver weg en heeft gisteravond in een digitale bestuursvergadering nogmaals besloten dat we streven naar het starten van de competitie in oktober. Los van dat de leden willen darten willen de uitbaters ook graag weer darters binnen hebben. Door komend seizoen geen bekercompetitie te organiseren zou er met een start in oktober dan nog een volledige wintercompetitie gespeeld kunnen worden.

Natuurlijk is ook het starten in oktober afhankelijk van de situatie op dat moment in de regio en van de dan geldende maatregelen. Het bestuur hoopt eind september een beslissing te kunnen nemen of we wel of niet in oktober kunnen starten. Dan ontvangen de captains ook een nieuwe uitnodiging om de competitiebescheiden op te halen.

Naast deze brief ontvangen alle captains en uitbaters ook een afschrift van het protocol “verantwoord darten” zoals dat door de NDB is opgesteld in samenspraak met het NOC*NSF en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Wij vragen de captains/uitbaters om ons te melden of er in hun speelgelegenheid gedart kan worden en dus of er aan het protocol kan worden voldaan.

Als het starten in oktober niet verantwoord kan zullen we uitwijken naar januari 2021 en zal er zoals eerder toegezegd een deel van de contributie terug betaald worden.

Tot slot zullen we voorlopig ook nog geen toernooien organiseren, ook de landelijke toernooien gaan niet van start in 2020.

Hou vol allemaal en laten we hopen elkaar snel weer aan het bord tegen te komen

Het bestuur van de DORA

Aan alle leden,

Het DORA bestuur heeft kennisgenomen van het besluit en advies welke door de NDB hedenavond, 24-08-2020 is uitgevaardigd om de competitie 2020-2021 per 1 januari 2021 te starten vanwege de ontwikkelingen die plaatsvinden door het Corona virus.

Ook voor ons heeft dit advies gevolgen om de competitie op te kunnen starten.

Het DORA bestuur wil de aankomende ALV van de NDB a.s. zaterdag afwachten en van daaruit een beslissing nemen wanneer onze competitie eventueel zou kunnen starten.

Voor nu houdt dit in dat het afhalen van de wedstrijdbescheiden waarvan de start a.s. zaterdag is tot nader orde wordt uitgesteld. Uiteraard worden de captains op de hoogte gehouden als we overgaan tot het uitreiken van de wedstrijdbescheiden.

Hou Facebook en de website in de gaten. De captains zullen separaat een email ontvangen van dit bericht.

Wij hadden graag beter nieuws willen melden, maar gezien de toename van besmettingen is dat helaas niet mogelijk. Wij betreuren dat ten zeerste, maar de gezondheid van een ieder staat voorop.

Wij vertrouwen op een ieder zijn of haar begrip.

Lees hier het gehele verslag van de NDB

Het bestuur.

Ongetwijfeld hebben vele van ons de persconferentie van afgelopen donderdag bekeken.

Zo blij als we waren dat we weer mochten gaan darten in horecagelegenheden zo onzeker is het op dit moment weer.

Premier Rutte heeft expliciet voor de horeca aangegeven dat er wederom gereserveerd dient te worden, er een gezondheidscheck moet plaatsvinden en dat de contactgegevens van de gasten genoteerd dienen te worden.

Uiteraard hebben de NDB en de DORA daar begrip voor, de besmettingen nemen immers alleen toe op dit moment. 

Of en in welke mate deze aanvullende maatregelen invloed hebben op onze sport wordt door de NDB in samenspraak met NOC*NSF op dit moment uitgezocht. Zo heeft de NDB donderdagavond contact opgenomen met hetNOC*NSF en was er de volgende ochtend gelijk een overleg gepland. Wij hebben onze uitdaging daar heel duidelijk gemaakt. Op dit moment is het wachten op de aanwijsbrief vanuit de overheid richting de eventuele nieuwe noodverordening. Het bestuur en kantoor van de NDB hebben maandagavond een extra overleg gepland om de situatie te bespreken. Uiteraard houden we jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte.  

Ondanks de hitte, hoe het hoofd koel en blijf vooral gezond.

 

 

 

 

vrijdag, 03 april 2020 06:29

DDM TOERNOOIEN

Toelichting toernooien en DDM Finale

Alle toernooi zijn in ieder geval t/m 1 september 2020 gecanceld.

In afwachting  van de eventuele verdere maatregelen van het kabinet zal dit zo nodig aangepast worden.

De DDM Finale welke gepland stond voor 16 mei 2020 vervalt.

De ranking stand van 9 maart 2020 is tevens de eindstand 2019-2020.

Een finale op een later tijdstip zal niet plaatsvinden daar het oneerlijk zou zijn voor degene die op het moment van cancelen van alle toernooien niet aan de gestelde criteria voldoet.

Op een later tijdstip zal er een kleine prijsuitreiking plaatsvinden.

Op het moment van sluiten van de ranking stonden Sandy Gerbes en René Broertjes op de 1e plaats.

Ondanks dat jullie vast en zeker niet op deze manier "kampioen" wilde worden willen wij jullie toch feliciteren met het behaalde resultaat. Het is nou eenmaal een hele nare situatie waar we allemaal helaas mee te maken hebben.

Wij hopen op jullie begrip en hopen dat we straks weer met een schone gezonde lei kunnen starten.

Stay strong and safe, we kunnen dit samen!!

woensdag, 29 januari 2020 12:59

LaCo heren DSWN - DORA

Afgelopen zaterdag 25 januari stond de wedstrijd tegen DSWN op het programma.

De heren mochten ’s ochtends rond 11 uur de reis met Dirk Jan en René in de hoedanigheid van chauffeur richting Den Haag aanvaarden.

Na rustig ingegooid te hebben ging de wedstrijd van start met de single partijen.

De 1e set van 3 bestond uit;

Robert Hartgers, Jorden de Grunt en  Michel Besters. Allen wisten de partijen winnend af te sluiten, een goed begin is het halve werk zullen we maar denken.

De 2e set bestond uit;

Leroy Zondervan, Chris Brouwer en Jimmy Teuben. Deze heren hebben het goede voorbeeld van de 1e serie gevolgd, alle punten die er te behalen waren zijn binnen gesleept.

De 3e set bestond uit;

Marco Stevens, Kevin de Vries en René Broertjes. Ook deze serie verliep uitstekend, 2 van de 3 werden winnend afgesloten. René moest er nog in komen en gaf een sociaal puntje aan de tegenstander.

Tussenstand:

1-8

Vervolgens waren de koppels aan de beurt.

Robert en Marcel Hermans

Michel en Kevin

Robert en Marcel hebben de partij gewonnen met 3-2.

Michel en Kevin gingen er ook met winst vandoor, 1-3

Chris en Marco Stevens

Jimmy en René.

Chris en Marco moesten er ook aan trekken, uiteindelijk wel gewonnen met 3-2.

Jimmy en René hadden het iets lastiger met hun tegenstander, zij moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander. Zij het nipt maar met 3-2 nam DSWN het puntje mee.

 Tussenstand:

2-11

Inmiddels bij de triples aangekomen.

Michel, Jimmy en Kevin.

Jordan, Chris en Marco Stevens.

Robert, Marcel en Tim Campfermann.

 De triples hadden duidelijk meer moeite met hun tegenstander. 2 van de 3 triples gingen verloren.

Michel, Jimmy en Kevin 2-0

Jordan, Chris en Marco 1-2

Robert, Marcel en Tim 2-0

 Tussenstand:

4-12

Het laatste stukje van een gezellige en succesvolle dag in Den Haag is altijd weggelegd voor de sologame.

Deze keer was de eer aan Jordan voor een 501 best of 7. Na een spannende afsluiting mocht Jordan zich de winnaar noemen, 3-4.

Eindstand:

4-13

Heren gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

 

 

vrijdag, 22 november 2019 21:29

LaCO Heren DORA vs. DSWN

Allereerst excuses voor het late verslag, een oogontsteking  was de boosdoener.           

Zaterdag 9 november is de wedstrijd tegen DSWN gespeeld. Deze wedstrijd was reeds eerder gepland, op verzoek van DSWN was deze verplaatst.

Singles;

Leroy Zondervan, Niels Stuiver en Kevin de Vries mocht het spits afbijten.Leroy moest zijn meerdere erkennen in zijn opponent, met een 3-0 verliespartij had Leroy het nakijken.

Niels trok de wedstrijd gelijk met een 3-0 overwinning.

Kevin verloor nipt met 2-3.

De volgende sessie bestond uit;

René Broertjes, Richard Spijker en Jordan de Grunt.

Deze heren wisten van wanten, alle partijen werden met een 3-0 overwinning afgesloten. Klasse mannen.

De laatste single partijen bestond uit;

Chris Brouwer, Robert Hartgers en Ronny Arts.

Chris en Robert wisten beide met 3-1 te winnen, helaas moest Ronny genoegen nemen met een 3-1 verliespartij.

Tussenstand 6-3

Koppels;

Michel Besters en Marco Buitenhuis

Leroy en Kevin

Richard en Jordan

René en Chris.

Michel en Marco moesten nog warm draaien, zij verloren met 3-0.

Leroy en Kevin waren te sterk voor hun tegenstander met een 3-0 winstpartij.

Richard en Jordan deden waar ze voor waren gekomen, zij het nipt maar uiteindelijk wisten zij met een 3-2 einstand de wedstrijd naar zich toe te trekken.

René en Chris waren uitstekend op stoom, 3-0 winst. Prachtige uitslagen.

Tussenstand 9-4

Trio’s

De 3 trio’s bestonden uit;

Leroy, Kevin en Jimmy Teuben.

René, Chris en Richard.

Michel, Marco B. en Niels.

De 1e sessie werd keurig winnend afgesloten met 2-1.

De 2e sessie was ook een spannende, deze ging ook met 2-1 naar ons toe.

Michel, Marco en Niels moesten deze eer helaas aan hun neus voorbij laten gaan. Met een 2-0 verliespartij moesten zij genoegen nemen.

Nu lag alleen nog de sologame in het verschiet.

Deze keer mocht Niels het beste van zijn kunnen laten zien. Jammer genoeg verliep deze solo niet geheel vlekkeloos en moest Niels toe zien hoe zijn tegenstander er met de winst van door ging, 2-4.

Einstand:

11-6

Een geweldige uitslag.

Zaterdag 23 november 2019 wordt er thuis gespeeld tegen de heren van de BDC.

Wij wensen de heren heel veel succes .

Pagina 1 van 2