Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

Op dit moment wachten wij op een persbericht van de NDB / NOC-NSF. We weten dat wellicht de horeca mondjes maat weer open mag, maar in welk vaatje dat getapt gaat worden roept nog vele vragen op. Het kabinet komt een week voor 1 juni met een update betreffende de horeca heropening. Wellicht wordt er dan al iets meer duidelijk. Zodra we iets meer weten hoe we de competitie in kunnen richten dan publiceren we dat op de website en op onze Facebookpagina.

Inschrijven:

Vanwege de coronacrisis waren we genoodzaakt de inschrijvingen voor het aankomende seizoen niet meer op locatie of het bondskantoor te kunnen aanvaarden. 

Inschrijven is alleen mogelijk via Teambeheer, voor iedereen een nieuwe uitdaging. Niet alleen voor de leden maar ook voor het bestuur.

Tot nu toe gaan de inschrijvingen zeer voorspoedig, er zijn zelfs al meer teams ingeschreven dan dat er normaal om deze tijd zijn ingeschreven.

Wij bedanken alle captains voor het zo goed opnemen van de nieuwe situatie. Zoals iedereen wist zouden we het aankomende seizoen stapvoets gebruik gaan maken van het inschrijven via Teambeheer. Nu is alles in een versnelling gegaan.

Uiteraard zijn wij voor vragen of hulp altijd bereikbaar via de e-mail of telefonisch.

Vergeet niet in te schrijven, de inschrijving sluit op 13 juni 2020 - 16.00 uur !!

maandag, 04 mei 2020 07:27

Inschrijving seizoen 2020-2021

Inschrijving competitie 2020-2021

De inschrijving voor de aankomende competitie zal anders geschieden als voorheen vanwege het coronavirus. Voor nu gaan we "gewoon" inschrijven voor het nieuwe seizoen. Mocht blijken dat de maatregelen worden aangepast door het kabinet dan volgen wij uiteraard deze richtlijnen. Wij houden jullie op de hoogte via de website.

Vanaf 2 mei 2020 is de inschrijving geopend.

Inschrijven bestaande teams.

  • Bestaande teams kunnen uitsluitend via teambeheer inschrijven. Uiteraard wordt er op afstand hulp geboden indien men dat nodig heeft.
  • De captain kan inloggen en vervolgens het gehele team inschrijven. In de eerste instantie tekent de captain voor het gehele team. Vervolgens ontvangen alle deelnemende teamleden een email ter bevestiging van inschrijving. Dit is noodzakelijk vanwege de nieuwe privacy wet (AVG). Iedereen is gerechtigd om op een later tijdsstip de goedkeuring ongedaan te maken. Dit impliceert wel een uitschrijving.
  • Bij de inschrijving is het vermelden van een email-adres verplicht voor alle teamleden.
  • De betaling kan worden voldaan via Ideal.

Inschrijven nieuwe teams.

Inschrijfformulieren kunnen vanaf 2 mei 2020 worden gedownload via de website, www.dora.nl

Ingevulde formulieren kunnen inclusief de benodigde pasfoto’s worden opgestuurd naar:

DORA

OVV Inschrijfformulieren

Rijswijkstraat 141-B

1062 ES Amsterdam

 

  • Graag op de achterkant van iedere pasfoto teamnaam, voornaam en achternaam vermelden.

 

De ingevulde inschrijfformulieren kunnen ook na het voorzien van een handtekening van de deelnemende teamleden worden in gescand en vervolgens per email gestuurd worden aan de ledenadministratie. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Pasfoto’s worden dan bij het ophalen van de wedstrijdbescheiden op de spelerskaart bevestigd. Mocht de pasfoto ontbreken dan wordt de spelerskaart niet uitgereikt.

 

Na ontvangst van de formulieren ontvangt de captain een verzoek tot betalen. Na de betaling is de inschrijving geschied.

 

LET OP, inschrijven is mogelijk tot 14 juni 2020.

vrijdag, 03 april 2020 06:29

DDM TOERNOOIEN

Toelichting toernooien en DDM Finale

Alle toernooi zijn in ieder geval t/m 1 juni gecanceld.

In afwachting  van de eventuele verdere maatregelen van het kabinet zal dit zo nodig aangepast worden.

De DDM Finale welke gepland stond voor 16 mei 2020 vervalt.

De ranking stand van 9 maart 2020 is tevens de eindstand 2019-2020.

Een finale op een later tijdstip zal niet plaatsvinden daar het oneerlijk zou zijn voor degene die op het moment van cancelen van alle toernooien niet aan de gestelde criteria voldoet.

Op een later tijdstip zal er een kleine prijsuitreiking plaatsvinden.

Op het moment van sluiten van de ranking stonden Sandy Gerbes en René Broertjes op de 1e plaats.

Ondanks dat jullie vast en zeker niet op deze manier "kampioen" wilde worden willen wij jullie toch feliciteren met het behaalde resultaat. Het is nou eenmaal een hele nare situatie waar we allemaal helaas mee te maken hebben.

Wij hopen op jullie begrip en hopen dat we straks weer met een schone gezonde lei kunnen starten.

Stay strong and safe, we kunnen dit samen!!

Zoals iedereen inmiddels weet zijn er strenge maatregelen genomen door het kabinet om het coronavirus te bestrijden.

Tot 1 juni is het verboden om evenementen e.d. te organiseren, tevens is een samenscholingsverbod.

Uiteraard gaat onze en ieders primaire zorg allereerst uit naar degenen in onze samenleving die te maken hebben met de impact van het coronavirus, met name iedereen die rechtstreeks door het virus wordt getroffen en zeker ook naar de talloze individuen en organisaties die onvermoeibaar werken om onze samenleving te beschermen. De situatie is in Nederland net als in veel delen van de wereld gevaarlijk en uitermate complex.

Aangezien alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (vanaf 3 personen of meer) zijn alle finaledagen georganiseerd door de DORA en de Nederlandse Darts Bond afgelast en komen daarmee te vervallen. Daar de NDB Masters welke georganiseerd wordt door de NDB afgelast is zullen wij geen kwalificatietoernooi organiseren.

De LaCo, Super League en Brabant Cup zijn allemaal afgelast en worden dit seizoen niet meer hervat.

Wat betekenen de maatregelen voor de DORA.

Afgelast:

Competitie 2019-2020

Algemene Ledenvergadering (deze zal verplaatst worden naar september/oktober 2020, datum volgt)

Gesloten DORA

Bekerfinale

Finale DORA Darts Masters (DDM)

Divisiekampioenschappen

Alle Play Off wedstrijden

Na uitgebreid overleg heeft het bestuur de volgende weloverwogen beslissing genomen ten aanzien van het beëindiging van de competitie.

  • Het gehele seizoen 2019-2020 vervalt.
  • De nummers 1 ten tijde van de halve competitie, januari 2020 ontvangen een trofee. Niemand promoveert.
  • Voor aanvang van het nieuwe seizoen ontvangen alle nummers 1 van de competitie een uitnodiging voor een divisiekampioenschap welke door de DORA wordt georganiseerd. De winnaar wordt Amsterdams Kampioen 2019-2020.
  • Alle teams spelen in seizoen 2020-2021 in dezelfde divisie als seizoen 2019-2020.
  • We proberen zoveel mogelijk de poules gelijk te houden als in het seizoen 2019-2020. Het zal voor zich spreken dat dit afhankelijk is van de inschrijving.

Wij hopen op een ieder zijn of haar begrip in deze uitzonderlijke situatie en dat we allemaal gezond en wel een nieuw seizoen kunnen starten.

Wij wensen alle uitbaters en leden veel succes en sterkte in deze afschuwelijke tijd van onzekerheid.

Dit bericht is naar alle captains persoonlijk gestuurd.

dinsdag, 24 maart 2020 09:27

Update Nieuws coronavirus 2

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen welke de overheid gisteren heeft bekend gemaakt zal dit uiteraard ook voor de DORA gevolgen hebben.

De NDB en het NOC NSF zijn hierbij belangrijke organisaties voor het landelijke oogpunt. Wij wachten nu op een bericht vanuit deze kanalen en zullen dan een beslissing nemen aangaande de competitie, kampioenschappen etc.

Zodra hierover een beslissing is genomen wordt dit direct gepubliceerd op de website en op onze Facebookpagina, alle captains worden per email op de hoogte gebracht.

Gesloten DORA, bekerfinale, divisiekampioenschappen, play off ere / 1e divisie en de DDM Finale worden verplaatst. Een planning daarop is nog niet gemaakt, wij wachten de verdere ontwikkelingen af.

Het allerbelangrijkste op dit moment is, blijf gezond!

 

woensdag, 18 maart 2020 06:15

Update Nieuws Coronavirus

Zoals iedereen inmiddels weet zijn de maatregelen vanuit de overheid verscherpt waaronder dat alle horecagelegenheden zijn gesloten tot 6 april 2020. Uiteraard heeft dat gevolgen voor de competitie. 

Wij zullen onze uiterste best doen de competitie op een zo normaal mogelijke manier te laten beëindiging. Op dit moment houdt dan in dat de competitie 3 weken langer duurt dan normaal en zal eindigen op vrijdag 22 mei 2020. Dit heeft ook weer consequenties voor de finaledagen. De NDB stelt ook alles in het werk om de finaledagen te kunnen verschuiven.

Hoe het allemaal verder gaat verlopen weet niemand nog. Het is en blijft koffiedik kijken. Niets is zeker in deze onvoorspelbare tijd, elk uur kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.

Het enige wat nu telt is ieder zijn of haar gezondheid. Houd je aan de richtlijnen van het RIVM, onderschat het niet!!

Wij wensen alle horecaondernemers heel veel sterkte en succes in deze verschrikkelijke tijd.

donderdag, 12 maart 2020 16:17

LET OP, LET OP belangrijk nieuws!!!

Aan een ieder die deelneemt aan onze competitie, bekercompetitie en toernooien,

Wegens de uitbraak van het coronavirus volgt de DORA de richtlijnen op van het NOC NSF en de NDB. Al onze activiteiten worden vanaf zaterdag 14 maart en vooralsnog t/m 6 april afgelast.

Door deze verschuiving zal de competitie nu eindigen op 22 mei 2020, uiteraard heeft dit gevolgen voor o.a. de bekerfinale. Het bestuur zal in overleg met de locatie op zoek gaan naar een geschikte datum. 

Mochten er onverhoopt verdere ontwikkelingen zijn dan houden wij jullie op de hoogte via onze bekende kanalen, de website en onze Facebookpagina.

Hou dus onze socials in de gaten!

Laten we hopen dat het virus gauw de kop wordt ingedrukt en dat we weer verder kunnen met onze geliefde sport.

Namens het bestuur,

Jacqueline Elderenbosch

woensdag, 29 januari 2020 12:59

LaCo heren DSWN - DORA

Afgelopen zaterdag 25 januari stond de wedstrijd tegen DSWN op het programma.

De heren mochten ’s ochtends rond 11 uur de reis met Dirk Jan en René in de hoedanigheid van chauffeur richting Den Haag aanvaarden.

Na rustig ingegooid te hebben ging de wedstrijd van start met de single partijen.

De 1e set van 3 bestond uit;

Robert Hartgers, Jorden de Grunt en  Michel Besters. Allen wisten de partijen winnend af te sluiten, een goed begin is het halve werk zullen we maar denken.

De 2e set bestond uit;

Leroy Zondervan, Chris Brouwer en Jimmy Teuben. Deze heren hebben het goede voorbeeld van de 1e serie gevolgd, alle punten die er te behalen waren zijn binnen gesleept.

De 3e set bestond uit;

Marco Stevens, Kevin de Vries en René Broertjes. Ook deze serie verliep uitstekend, 2 van de 3 werden winnend afgesloten. René moest er nog in komen en gaf een sociaal puntje aan de tegenstander.

Tussenstand:

1-8

Vervolgens waren de koppels aan de beurt.

Robert en Marcel Hermans

Michel en Kevin

Robert en Marcel hebben de partij gewonnen met 3-2.

Michel en Kevin gingen er ook met winst vandoor, 1-3

Chris en Marco Stevens

Jimmy en René.

Chris en Marco moesten er ook aan trekken, uiteindelijk wel gewonnen met 3-2.

Jimmy en René hadden het iets lastiger met hun tegenstander, zij moesten hun meerdere erkennen in de tegenstander. Zij het nipt maar met 3-2 nam DSWN het puntje mee.

 Tussenstand:

2-11

Inmiddels bij de triples aangekomen.

Michel, Jimmy en Kevin.

Jordan, Chris en Marco Stevens.

Robert, Marcel en Tim Campfermann.

 De triples hadden duidelijk meer moeite met hun tegenstander. 2 van de 3 triples gingen verloren.

Michel, Jimmy en Kevin 2-0

Jordan, Chris en Marco 1-2

Robert, Marcel en Tim 2-0

 Tussenstand:

4-12

Het laatste stukje van een gezellige en succesvolle dag in Den Haag is altijd weggelegd voor de sologame.

Deze keer was de eer aan Jordan voor een 501 best of 7. Na een spannende afsluiting mocht Jordan zich de winnaar noemen, 3-4.

Eindstand:

4-13

Heren gefeliciteerd met deze prachtige overwinning.

 

 

vrijdag, 22 november 2019 21:29

LaCO Heren DORA vs. DSWN

Allereerst excuses voor het late verslag, een oogontsteking  was de boosdoener.           

Zaterdag 9 november is de wedstrijd tegen DSWN gespeeld. Deze wedstrijd was reeds eerder gepland, op verzoek van DSWN was deze verplaatst.

Singles;

Leroy Zondervan, Niels Stuiver en Kevin de Vries mocht het spits afbijten.Leroy moest zijn meerdere erkennen in zijn opponent, met een 3-0 verliespartij had Leroy het nakijken.

Niels trok de wedstrijd gelijk met een 3-0 overwinning.

Kevin verloor nipt met 2-3.

De volgende sessie bestond uit;

René Broertjes, Richard Spijker en Jordan de Grunt.

Deze heren wisten van wanten, alle partijen werden met een 3-0 overwinning afgesloten. Klasse mannen.

De laatste single partijen bestond uit;

Chris Brouwer, Robert Hartgers en Ronny Arts.

Chris en Robert wisten beide met 3-1 te winnen, helaas moest Ronny genoegen nemen met een 3-1 verliespartij.

Tussenstand 6-3

Koppels;

Michel Besters en Marco Buitenhuis

Leroy en Kevin

Richard en Jordan

René en Chris.

Michel en Marco moesten nog warm draaien, zij verloren met 3-0.

Leroy en Kevin waren te sterk voor hun tegenstander met een 3-0 winstpartij.

Richard en Jordan deden waar ze voor waren gekomen, zij het nipt maar uiteindelijk wisten zij met een 3-2 einstand de wedstrijd naar zich toe te trekken.

René en Chris waren uitstekend op stoom, 3-0 winst. Prachtige uitslagen.

Tussenstand 9-4

Trio’s

De 3 trio’s bestonden uit;

Leroy, Kevin en Jimmy Teuben.

René, Chris en Richard.

Michel, Marco B. en Niels.

De 1e sessie werd keurig winnend afgesloten met 2-1.

De 2e sessie was ook een spannende, deze ging ook met 2-1 naar ons toe.

Michel, Marco en Niels moesten deze eer helaas aan hun neus voorbij laten gaan. Met een 2-0 verliespartij moesten zij genoegen nemen.

Nu lag alleen nog de sologame in het verschiet.

Deze keer mocht Niels het beste van zijn kunnen laten zien. Jammer genoeg verliep deze solo niet geheel vlekkeloos en moest Niels toe zien hoe zijn tegenstander er met de winst van door ging, 2-4.

Einstand:

11-6

Een geweldige uitslag.

Zaterdag 23 november 2019 wordt er thuis gespeeld tegen de heren van de BDC.

Wij wensen de heren heel veel succes .

maandag, 28 oktober 2019 18:50

LaCo FDB vs. DORA

Afgelopen zaterdag, 26 oktober stond de wedstrijd tegen Friesland op het programma. Om 10 uur vertrokken de heren naar Winsum te Friesland. Na een mooie rit door ons prachtige landschap werden zij welkom geheten in Friesland.

Als eerste waren de 9 single partijen aan de beurt. Leroy Zondervan, Niels Stuiver en Tim Camfermann mocht het spits afbijten.  Leroy moest helaas zijn meerdere erkennen, 3-1. Niels en Tim wisten hun partijen winnend af te sluiten, beide met een 2-3 overwinning.

De volgende sessie bestond uit;

Chris Brouwer, Kevin de Vries en Jordan de Grunt. Deze sessie was zeer succesvol, alle partijen werden winnend afgesloten. Respectievelijk 1-3, 0-3 en 0-3. Een prachtig resultaat.

De laatste 3 partijen waren weggelegd voor Marco Stevens, Robert Hartgers en Ronnie Arts. Ook deze was succesvol, alleen Marco moest aanzien dat zijn tegenstander er met de winst van doorgaan. Robert won met 1-3 en Ronnie overtuigend met 0-3.

Tussenstand: 2-7

Na de singles is het tijd voor de koppels.

Manager Dirk Jan Klaver heeft een paar mooie koppels samengesteld.

Niels met Tim, Chris met Kevin , Leroy met Robert en Jordan en Marco. Deze samenstelling wierp zijn vruchten af, 3 van de 4 koppels werden winnend afgesloten. De heren zijn prima in vorm. Niels en Tim hadden het lastig en gingen 3-0 ten onder. Chris en Kevin wisten na een spannende wedstrijd nipt te winnen met 3-2. Leroy en Robert lieten er geen gras over groeien en gaf met een 0-3 winstpartij hun tegenstander het nakijken. Als laatste waren Jordan en Marco aan de beurt, ook zij gaven mooi partij en wisten de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe te trekken met een 2-3 overwinning.

Tussenstand: 3-10

Nu nog 3 trio's en een sologame te gaan.

De trio's bestonden uit;

Leroy, Tim en Robert

Chris, Kevin en Ronnie

Jordan, Marco en Dirk Jan

Niels had plaats gemaakt voor Dirk Jan.

Het 1e trio was voor onze heren met een 100 en 147 finish voor Leroy. Uitslag 1-2

Het 2e trio ging ook van leien dakje, met een 0-2 overwinning gaven zij hun tegenstander het nakijken.

Het laatste trio moest helaas toe zien dat hun tegenstander op dat moment net iets beter uit de verf kwam, Jordan wist nog wel een 180 te produceren maar dat was deze keer niet genoeg. De wedstrijd werd met 2-1 verloren.

Tussenstand: 4-12

Nu was het de beurt aan de solo specialist, Ronnie Arts. Ronnie deed wat een ieder verwachtte, Ronnie stuurde zijn tegenstander met 1-4 naar huis. Grote Klasse.

Wat een geweldige uitslag, moe maar zeker zeer voldaan mochten de heren zich op gaan maken voor een gezellige terugreis. 

Einduitslag: 4-13

Nu even 2 weekjes rust, op 9 november spelen de heren thuis in Café de Driesprong tegen DSWN.

Het bestuur wenst de heren veel succes.

Pagina 1 van 2