Nieuwsarchief
woensdag, 30 september 2020 19:19

WK jeugd (PDC) Niels Zonneveld halve finale

Written by

Na al het droevige en ellendige nieuws eindelijke positief nieuws. 

Niels Zonneveld had zich geplaatst voor dit prachtige kampioenschap. 96 deelnemers waren verdeeld over 32 poules van 3. Van de 17 Nederlandse deelnemers wisten 4 de poulefase te overleven, Jeffrey de Zwaan, onze oud jeugdspeler Moreno Blom, Gian van Veen en Niels Zonneveld. Op zich was dit al een mooi resultaat. Maar voor Niels smaakte deze overwinning naar meer. 32 spelers gingen met elkaar de strijd aan om het kampioenschap binnen te halen.

De 1e knock-out ronde (laatste 32) was de Tsjechische Adam Gawlas zijn tegenstander. Niels deelde meteen een flinke tik uit en stuurde Adam met een 6-1 overwinning naar huis. 

Bij de laatste 16 was George Killinton zijn opponent. Dit was geen gemakkelijke wedstrijd, uiteindelijk was het Niels die aan het langste eind trok met een winstpartij van 6-5.

In de kwart finale stond Nathan Rafferty te wachten. Niels stuurde ook Nathan naar huis. Niels kon terugkijken op een lekkere winst van 6-2.

In de halve finale mocht Niels het opnemen tegen Bradley Brooks. Bradley was echter een maatje te groot, zoals Niels zelf aangaf, een terechte nederlaag. Alhoewel dit wel heel erg jammer is nu Niels door deze partij te verliezen aan aantal mooie dingen aan zijn neus voorbij moet laten gaan. Dit gevoel zal hopelijk snel verdwijnen zodat Niels kan genieten van zijn welverdiende plek op het Wereld Kampioenschap.

Wij zijn in ieder geval super trots op Niels. Van harte gefeliciteerd met prachtige resultaat.