Nieuwsarchief
woensdag, 15 september 2021 19:55

Aankondiging start wintercompetitie 2021/2022 op maandag 4-10-2021

Written by

Beste leden van de DORA

Na ruim 1½ jaar geen competitieve pijl te hebben mogen gooien gaat het nu dan toch echt weer beginnen, zei het met nog wat aanpassingen.

De afgelopen tijd heeft het bestuur contact gehad met alle speellocaties en alle captains. Helaas heeft een klein aantal teams besloten te stoppen maar alle andere teams en alle locaties staan klaar om weer met de competitie te beginnen.

Nu we in de persconferentie van 14-09-2021 hebben gehoord dat de 1½ meterplicht vervalt kunnen we ook fatsoenlijk weer koppel en teampartijen gooien en dus gaan we beginnen en wel per 4-10-2021.

Helaas vervallen nog niet alle maatregelen en uiteraard dienen wij ons allen aan de richtlijnen te houden. Doordat er vooralsnog vastgehouden wordt aan de sluitingstijd van 00:00 hebben we dan ook moeten besluiten om in ieder geval de eerste helft van de competitie niet 4 maar 2 koppelpartijen te gaan spelen, dus een totaal van 7 punten per avond. Dit om te garanderen dat alle wedstrijden ook uitgespeeld kunnen worden. Met de techneuten van Teambeheer is overleg geweest en als de sluitingstijd vervalt en terug gaat naar normale openingstijden is het mogelijk om tussentijds weer naar volledige (9 punten) wedstrijden te gaan. Jullie zullen begrijpen dat vanuit eerlijk spelverloop dit uitsluitend kan precies tussen de 1e en 2e helft van de competitie in waardoor er geen verschil in punten ontstaat.

Maar niet alleen de 7 punten helpen bij het op tijd afronden van een competitieavond, denk bijvoorbeeld ook aan:

  • Probeer uiterlijk 20:00 uur te beginnen, zelfs als een teamlid nog onderweg is. Je hoeft niet met een volledig team te starten aan de avond.
  • Ga alléén roken (en dus niet met het hele team) en doe dat als je niet hoeft te gooien of schrijven. Iets minder gezellig maar samen roken kan ook nog na 00:00 als jullie buiten staan.

De inschrijving is gesloten en ook kunnen er op dit moment géén wijzigingen of bijschrijven van leden uitgevoerd worden. De laatste hand is gelegd aan de indeling en de captains krijgen een bericht als de online omgeving weer beschikbaar is voor de speelschema’s. Wel dient iedereen de Teambeheer app een update te geven in de Apple- of Playstore want de ontwikkeling van de app is gewoon doorgegaan tijdens de lockdowns. Voor de nieuwe competitie is het noodzakelijk om een update uit te voeren.

Ondanks deze beperkingen is het bestuur enorm verheugd dat we eindelijk weer mogen gooien en die geluiden krijgen we ook terug van de meeste captains.

Tot ziens ergens aan een dartbord zeer binnenkort

Namens het hele bestuur

Gerard Elderenbosch

Voorzitter DORA