woensdag, 12 oktober 2022 12:26

BBC, HDO - DORA

Written by

Na een aantal jaar geen BBC te hebben gehad, mede door corona, hebben we ons dit seizoen weer ingeschreven.

24 september 2022 was onze eerste wedstrijd tegen de kampioen van de afgelopen 2 jaar, HDO uit Rotterdam.

Nou is Amsterdam en Rotterdam altijd wel een beladen wedstrijd, maar niemand wist hoe spannend deze wedstrijd zou worden.

Een nieuw team samengesteld door een nieuwe captain met wat oud gedienden en wat nieuw bloed.

Tijdens de busrit zat de sfeer er al goed in, iedereen had maar 1 doel alles geven en knallen met zijn allen.

De singles waren op papier gezet.

Sessie 1: 3-0

Remy van Groeningen

Erik Avondrood

Ilonka van den Heuvel

De eerste pijlen raakte het bord en de wedstrijden gingen van start, de wedstrijden hadden heel veel mooie spannende momenten en de punten konden beide kanten op gaan. Helaas verloren alle drie de spelers hun single maar ze hebben wel alles gegeven wat ze konden. De overige spelers van het team stonden er als een hecht achter om de spelers aan te moedigen.

Sessie 2: 1-2

Marco Cornelisse wint

Michel Takes wint

Petra Verkruisen verliest

Met 3-0 achterstand moesten de spelers van de tweede sessie vol aan de bak. Wat mooi om te zien hoe deze 3 alles gaven om de winst binnen te halen. De heren pakten hun punt en helaas verloor onze tweede dame ook haar single.

Sessie 3: 0-3

Twan Kriot winst

Frits Colle winst

Leoni Klijn winst

En nu doorpakken! Oog op de winst. Deze singles waren sterk en maakte het toch ook weer spannend, want de tegenstanders hadden ook nog wat in te brengen. Maar deze sessie was volledig voor ons en bracht ons op een welverdiende voorsprong. Het team stond iedereen aan te moedigen alsof we in de finale stonden.

Sessie 4: 1-2

Alwin van Saarloos wint

Dennis van der Horn verlies

Inez Abels wint

Met een voorsprong de laatste sessie beginnen is altijd een mooie gedachten en wat een sfeer. Ook hier was het heel spannend, de wedstrijd van Alwin was een wedstrijd waar je uit op kunt maken dat je nooit moet opgeven bij achterstand. Door de aanmoedigingen van het team en zijn volle concentratie wist hij toch de winst binnen te slepen. Inez wist haar single te winnen en hiermee kwamen we op een mooie voorsprong.

Tussenstand: 5-7

De koppels werden samengesteld. Heel eerlijk, het was en is nog even zoeken wie er met wie er het beste samen een koppel kunnen vormen.

Koppels:

Ilonka en Leoni  3-0 verlies

Remy en Marco 3-1 winst

Erik en Michel 3-0 verlies

De eerste koppels hebben alles uit de kast getrokken, maar de dubbels lieten het afweten.

De 2e sessie koppels gingen van start met;

Petra en Inez 3-0 verlies

Twan en Gavin 3-0 winst

Frits en Alwin 3-0 verlies

Ook in deze ronde waren de dubbels niet onze sterkste eigenschap. Spannende momenten gezien, ondanks de aanmoedigingen moesten we onze meerdere erkennen in de koppels van de HDO.

Tussenstand: 9-9

Op naar de mix koppels. Na wat gepuzzel zijnde volgende koppels samengesteld:

Koppels:

Marco en Petra 3-0 verlies

Erik en Inez 3-2 winst

Remy en Ilonka 3-2 winst

Frits en Leoni 3-0 verlies

Ook in deze partijen waren prachtige momenten, zo miste Ilonka een 130 op de Bull en gaven bijna een 2-0 voorsprong weg maar Remy wist de partij winnend af te sluiten.

Tussenstand: 11-11

Op naar de heren extra wedstrijden.

De koppels Twan en Gavin maakte het wel iets te spannend 3-2 helaas was de laatste dubbel voor de tegenstander. Maar mannen wat hebben jullie staan beuken.

Toen Alwin en Michel en ook hier wilde het niet lukken. De tegenstanders gingen er met de punten vandoor.

Tussenstand: 13-11

Nog 3 teamrondes. Dus we zetten alles op alles. Het kan nog!

Het hele team achter de mannen en wat stonden ze geweldig te spelen. En ja hoor het eerste belangrijke punt was binnen. Nu de dames! Vooraf hadden de dames afgesproken dat als ze dit punt binnen zouden halen, zij allemaal een shotje namen.

Alhoewel de punten achterbleven kregen ze ineens een opleving en liepen de tegenstander voorbij. Onze Petra mocht voor dubbel 1 voor een punt. De spanning was om te snijden maar ja hoor ze gooide hem!!!

Een groot feest want we stonden weer gelijk.

4 dropshots!!!!!

Tussenstand: 13-13

Uiteindelijk komt het op de laatste partij aan wie er met winst van doorgaat. Patrick had beloofd als we zouden winnen dat hij in een jurk door Rotterdam zou gaan lopen. Het team zette alles op alles om de wedstrijd te winnen en mij in een jurk te laten lopen. Maar helaas het laatste punt moesten we afgeven aan de tegenstander.

14-13 verloren van een dat 2 jaar achter elkaar kampioen was is zeker geen schande, super trots op dit team! Iedereen was er voor elkaar en stond elkaar bij in de wedstrijden en ondanks het verlies hebben wij laten zien wie wij zijn. Op naar de volgende wedstrijd.