dinsdag, 24 januari 2023 16:47

Nieuwjaarstoernooi 2023

Afgelopen weekend hebben we eindelijk weer, sinds lange tijd, een groot toernooi kunnen organiseren. Het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi was de eerste van vele die weer gaan komen. Met een heel mooie opkomst van 74! darters kunnen we ook niet anders zeggen dan dat het een zeer geslaagd toernooi was.

Door de hoge opkomst kwamen we helaas net tijd tekort om een verliezersronde te kunnen organiseren, dus helaas hebben we het bij de heren alleen op een knock-out winnaarsronde moeten houden. Met negen dames aan de start, hebben we daar in twee poules kunnen spelen met kruisfinales.

Als mooie afsluiters van het toernooi gingen alle drie de spannende finale partijen tot het gaatje.

Bij de dames ging de finale tussen Floortje van Zanten en Kimberley Monquil. In een best of 7 wist Floortje de achterstand van 3-1 met de beslissende leg om te draaien tot een 4-3 overwinning.

In de derde en vierde divisie ging de eindstrijd tussen Patrick Smets en Germ Postma, die in de halve finales respectievelijk Michel Aaij en Brian van den Brink hadden verslagen. In een best of 9 wist Patrick Smets aan het langste eind te trekken en de overwinning te pakken met 5-4.

In de Ere-, eerste en tweede divisie ging de eindoverwinning naar Gerard Klijn ten koste van Marco Stevens. Gerard, die in de halve finale afrekende met Frits Collé (4-1) en Marco met Sam Bakker (4-1), maakten er ook een mooie en spannende finale van. In ook een best of 9, wist hij met 5-4 de overwinning naar zich toe te trekken.

Bijzonderheden:

Michel Takes     1 x 180
Niels Stuiver     1 x 180
Michel Aaij        1 x 180
Germ Postma    1 x 180
Patrick Smets    2 x 180
Frits Collé         2 x 180
Gerard Klijn      3 x 180
Sam Bakker      3 x 180
Marco Stevens   4 x 180
Ere-, eerste, tweede
Alwyn van Saarloos   100 F.
Marco Stevens          100 F.
Marco Stevens          110 F.
Patrick Augustin        125 F.
Derde, vierde
Michel Aaij                115 F.
Brian van den Brink   118 F.
Dames
Leoni Klijn                 85 F.

 

Tijdens het toernooi is ook de bekerloting weer verricht, deze kunnen jullie terugvinden op de site.

Ook zullen we eindelijk de DDM toernooien weer gaan opstarten. Deze kunnen jullie inmiddels ook al terugvinden in teambeheer. De poster zal snel online komen.

Wij danken jullie allemaal voor de fantastische opkomst en hopen jullie snel weer op het volgende toernooi terug te zien!