woensdag, 08 februari 2023 09:44

BBC, DORA VS HDO

Written by

Zaterdag 21 januari  mochten we thuis aantreden tegen HDO. De voorgaande wedstrijd tegen de HDO hadden we net aan verloren, we wisten dus wat ons te doen stond.

De 1e single partijen gingen van start met Remy, Frits en Inez.

Remy stond niet goed te gooien en zijn tegenstander was daarin tegen erg goed. 2 keer 180 tegen en een 15 darter. Daar was niks tegenin in te brengen. Remy moest dan ook zijn meerdere erkennen met 0-3.

Frits begon goed en de spelers gingen gelijk op. Kwam op achterstand, maakte gelijk maar kwam daarna helaas te kort. Uitslag 1-3

Inez had haar dag niet vandaag, kan ook gebeuren. Zij zag haar tegenstander met een 0-3 overwinnen aan het langste eind trekken.

Tussenstand: 0-3

2e ronde singles, Twan, Marco en Petra mocht aan de bak.

Twan won met 3-2. Hij kwam 2-1 achter en zet ‘m weg op dubbel 6. De laatste dubbel viel onze kant op.

Marco won de mooie partij met 3-0. Beide heren waren aan elkaar gewaagd, alleen was Marco iets strakker op zijn dubbels.

Petra stond heel strak te gooien. Eerste leg finish van 114. Beide dames stonden goed te gooien. De dubbel 8 voor een 2-2 bleef uit. De dubbels vielen de kant op van HDO. Uitslag 1-3

Tussenstand: 2-4

3e ronde singles, Michel, Alwin en Celine.

Michel kwam op 2-0 achterstand. Wanneer hij vervolgens 70 finisht om in de wedstrijd te blijven. Vervolgens dubbel 8 voor gelijk te trekken. Het hele team erachter en hij finisht triple 19 tops om alsnog het punt binnen te halen.

Alwin was niet in zijn normale goede doen. Hij moest dan ook zijn opponent feliciteren met een 0-3 overwinning.

Bij Celine liepen de dubbels niet lekker. Haar punten waren stabiel, ze had een sterke tegenstander waardoor ze haar partij 3-0 verloor.

Tussenstand: 3-6

Laatste ronde singles, Tufail, Patrick en Leoni

Tufail stond redelijk te gooien maar kwam op een 2-0 achterstand, een dubbel 14 maakte dat hij in de wedstrijd bleef. Daarna een slechte leg waardoor hij alsnog verloor.

Patrick stond serieus goed te gooien. Kwam op 2-0 voorsprong, zet hem op 170 finish die hij vervolgens net aan mist. Dubbel 10 voor de 3-0 overwinning.

Leoni kwam op een 1-0 achterstand, volledige inzet werd er getoond, dubbel 10 "gewoon doen" voor 1-1 de dubbels liepen goed en de tegenstander liep ver achter. Dubbel 2 en dubbel 10 waren haar dubbels om de winst mee te pakken.

Tussenstand 5-7

1e ronde koppels, Marco en Remy, Frits en Alwin, Celine en Cindy.

Marco/Remy gingen in  de eerste leg ging het gelijk op, ze kregen een 118 finish tegen, Marco miste hier een 135 finish. 2e leg mist Marco een 116 op dubbel 18 voor het gelijk maken. Marco en Remy komen op 2-0 achterstand. Ze maken nog wel even 2-1. Remy mist echter een 130 finish en  zij verliezen de wedstrijd.

Frits/Alwin kregen veel tegenstand, ze konden niet genoeg leggen om het tij te keren. Uiteindelijk werd er verloren met 3-0.

Celine/Cindy lieten een wedstrijd zien om echt van te genieten. De dames waren op dreef. Celine checkt dubbel 14 en dubbel 16. De laatste leg checkt Cindy 94 met triple 18 en tops. Klasse dames!

Tussenstand: 6-9

2e ronde koppels, Michel en Patrick, Twan en Tufail, Leoni en Petra

Michel/Patrick, Patrick zet hem weg op 170, Michel gooit een mooie worp van  126 maar de tegenstander pakt de leg alsnog. De tweede leg is ook duidelijk voor de HDO. Ze zijn erg sterk, maar geven een kadootje weg, 72 finish door Patrick. Helaas 3-1 verlies

Twan/Tufail lieten een leuke wedstrijd zien, ze gingen gelijk op. Maar Tufail wist de dubbels goed te raken.

Leoni/Petra waren een goede match. Ze wisten de winst binnen te slepen.

Tussenstand: 7-11

Mixkoppel, Cindy en Frits, Twan en Celine, Tufail en Leoni

Cindy/Frits speelde een spannende wedstrijd, het kon beide kanten op gaan. 1ste leg Frits dubbel 3, 2de leg 180 tegen, Cindy zet 170 weg, helaas miste Frits waardoor het gelijk werd. Vervolgens gooide Cindy tops . De laatste leg mist Cindy net tops voor 80, Frits maakt af met dubbel 4.

Twan/Celine, Twan gooit een 180, ze gaan gelijk op maar missen een aantal dubbels. Hierdoor komen zij 2-0 achter. Celine zet weg in de derde leg en Twan checkt. Helaas mist Twan in de leg erna dubbel 10 om terug te komen. De tegenstander maakte het af.

Marco/Petra, deze wedstrijd ging gelijk op maar de dubbels lieten hen in de steek. Ze verloren de wedstrijd.

Tufail/Leoni gaven een geweldige wedstrijd. Leoni gooide een 180 om hem op 170 weg te zetten. Helaas kon de dubbel niet gevonden worden. Het ging op en neer tot het 2-2 werd. De laatste leg mocht Tufail voor 83 om de winst te pakken. Helaas miste hij en verloren ze de wedstrijd.

Tussenstand: 8-14

Extra Heren Koppels, Gavin en Jesse, Remco en Dennis

Gavin/Jesse: de mannen gingen gelijk op maar de dubbels werden niet geraakt. Jesse mist dubbel 16 om terug te kunnen keren maar mist en verliezen met 3-0

Remco/Dennis, gingen gelijk op met hun tegenstanders, Dennis mist tops, Remco mist dubbel 10 komen 1-0 achter en ook de 2de leg word verloren. Derde leg mist Dennis net aan tops, gooide dubbel 1 daarin plaats. Remco gooit dubbel 19 om terug te keren in de wedstrijd. Remco mist dubbel 10 voor de 2-2. De tegenstander maakt het af.

Tussenstand 8-18

Teamronde

Nu de beurt aan de laatste wedstrijd, de teamronde

Heren 1: Frits gooide de trippel en de rest gooide mee. Waarna Alwin 100 finish gooide.

Dames: de punten gingen niet heel goed, maar ze kwamen terug. Cindy mocht voor de 130, maar helaas miste deze. Helaas kwamen ze net iets te kort.

Heren 2: deze teamronde wilde zowel de punten niet als de dubbel. Ook dit punt raakte we kwijt aan de tegenstanders.

Helaas waren we dit keer minder sterk dan de eerste uitwedstrijd. Maar alles kan nog. Volgende wedstrijden gaan we ervoor om het beste uit onszelf te halen en weer als team achter elkaar te gaan staan!

Eindstand: 9-18