donderdag, 27 januari 2022 08:03

Update na corona persconferentie

Written by

Beste darters,

Gisteren was er weer een persconferentie en ondanks de aangekondigde versoepelingen waar we natuurlijk heel blij mee zijn is het herstarten van de competitie voorlopig nog niet mogelijk. Een sluitingstijd van 22:00 is simpelweg niet haalbaar voor een competitiewedstrijd.

De maatregelen zijn in principe voor 6 weken maar wel met een zogenaamd “weegmoment” na 3 weken. Zodra de sluitingstijd verder wordt versoepeld (wij hebben 00:00 nodig als eindtijd maar het liefst mogen de horecazaken weer hun sluitingstijd van voor Corona hanteren) zullen wij de competitie de week daarop gaan opstarten.

De NDB is voornemens de landelijke kampioenschappen voor de start van het nieuwe seizoen te gaan organiseren om ons meer ruimte (speelweken) te geven de competitie af te maken. Wij willen dat uiteraard gaan proberen. De ontwikkelingen hebben wel tot gevolg dat het bestuur heeft besloten het hele seizoen met 7 punten te blijven spelen en bij seizoen 22/23 weer naar het normale aantal van 9 punten per competitieavond te gaan.

Tot zover voor nu, hou vol, we zijn er hopelijk bijna.

Met vriendelijke dartgroet,

Het bestuur