dinsdag, 15 februari 2022 18:54

Update na corona persconferentie, herstart competitie vanaf 21-2-2022

Written by

Amsterdam, 15-02-2022

Beste darters,

Tijdens de persconferentie zojuist zijn er verdere versoepelingen aangekondigd waardoor we vanaf volgende week gelukkig weer de competitie kunnen opstarten.

Herstart competitie

We gaan de competitie oppakken in de juiste speelweek, dus kijk in het speelschema in de week van 21-2 tot 26-2-2022 op welke dag je volgende week weer mag darten en waar.

7 punten wedstrijden blijven

Zoals al eerder aangekondigd zullen we ondanks de verruimde openingstijden het HELE SEIZOEN volgens het 7 punten principe blijven spelen, dus 2 in plaats van 4 koppels. Omdat we 10 weken stil hebben gelegen en we nu midden in de 2e helft herstarten is het niet mogelijk om de eerste competitiehelft niet en de tweede wel met 9 punten te spelen. Uiteraard gaan we voor het nieuw te starten seizoen eind september wel weer naar 9 punten.

Inhalen gemiste wedstrijden.

Zoals hierboven al gemeld hebben we 10 weken gemist (waaronder een inhaalweek). Als we na de laatste reguliere speelweek deze 10 weken doorspelen dan loopt de competitie ongeveer tot 8-7-2022. Het is echter mogelijk om wat weken eerder klaar te zijn maar daar hebben we ieders hulp bij nodig. Door de opstart tijdens de pandemie hebben een aantal teams besloten niet in te schrijven of hebben zich terug getrokken voor de daadwerkelijke start. Hierdoor hebben we allemaal redelijk veel “vrije weken” in ons speelschema. Het staat een ieder vrij (en we moedigen dat bij deze juist extra aan) om in die vrije weken met tegenstanders af te spreken om wedstrijden in te gaan lopen. Zo heeft ieder team op zijn minst invloed op de einddatum van de competitie.

Minpunten en invoeren

Mocht teambeheer na het invoeren vaststellen dat de wedstrijd te laat is ingevoerd dan klopt dat technisch wel maar uiteraard geldt dat nu niet voor de wedstrijden die de afgelopen 10 weken (incl. inhaalweek 1) op de planning stonden. De wedstrijdsecretarissen zullen die strafpunten weer ongedaan maken uiteraard.

Divisiekampioenschappen en promotie/degradatie regeling

Binnenkort zal het bestuur met meer informatie komen over de kampioenschappen, net als dat we jullie nader berichten over het herstarten van de toernooien.

Voor nu zijn we vooral blij dat we weer competitief mogen darten, laten we hopen dat we de laatste lockdown achter ons hebben gelaten.

Namens het bestuur veel gezellige en gezonde dartavonden in de rest van het seizoen