Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

woensdag, 14 juli 2021 20:34

NDB, Dutch Open Darts 2021

De NDB heeft gisteren, 13 juli 2021 het volgende bekend gemaakt.

Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de TOTO Dutch Open Darts op 3, 4 en 5 september 2021 niet door te laten gaan vanwege nieuwe coronamaatregelen. Voor het hele bericht verwijzen we jullie naar dit bericht op de website van de TOTO Dutch Open Darts. Wij begrijpen en delen de teleurstelling maar gaan er vanuit dat er begrip is voor deze keuze en kijken uit naar de TOTO Dutch Open Darts op 4, 5 en 6 februari 2022.

zondag, 06 juni 2021 18:26

Update vanuit het bestuur

Beste leden,

Wij hopen dat iedereen de afgelopen 1,5 jaar goed hebben doorstaan. Een periode die zijn weergave niet kende

Ondanks alles gloort er na lange tijd toch een beetje hoop aan de horizon.

Zoveel dat we het aandurven de inschrijving te gaan starten. Uiteraard met een slag om de arm want uiteindelijk weet niemand hoe het virus zich gaat houden als we richting de herfst gaan. Voor nu zien we het zeer positief in.

We willen op kort termijn gaan beginnen met het inschrijven voor het aankomende seizoen, 2021-2022. Voor de teams  die ingeschreven staan voor seizoen 2020-2021 veranderd er niets. Wij zullen de captains vragen een email te sturen om te inschrijving te conformeren.

De exacte datum volgt later. We hebben in ieder geval goede hoop. In de aanloop zullen wij de bij ons bekende speellocaties benaderen of zij nog willen/kunnen deelnemen en/of er een eventuele verbouwing heeft plaatsgevonden.

Vorig seizoen zijn we begonnen met een digitale competitie (Teambeheer), deze is zeer succesvol gebleken. We kwamen in een stroomversnelling terecht door de Corona waardoor we genoodzaakt waren alles sneller te introduceren. De digitale competitie is zeer goed ontvangen door onze leden. Wij danken een ieder voor het meehelpen aan deze snelle omschakeling. Het was niet alleen voor de captains nieuw ook voor het bestuur brak een nieuw tijdperk aan.

Zo nieuw dat we kunnen zeggen dat ons bondkantoor na 21 jaar enigszins overbodig is geworden. Zeker nu in tijden van onzekerheden hebben wij per 1 juni 2021 i.p.v. oktober 2021 afscheid genomen van ons bondskantoor. In oktober zou ons huurcontract verlopen in overleg met de verhuurder hebben we dit dus kunnen vervroegen.

Uiteraard is het mogelijk indien nodig persoonlijk contact te hebben met een van onze bestuursleden. Een locatie wordt dan later bepaald. Vergaderingen zullen ook elders gaan plaatsvinden.

Onze telefoonnummers en emailadressen blijven ongewijzigd.

Een woord van dank naar alle vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet om 3x per week de leden het kantoor te bemensen. Zonder jullie waren wij er nooit in geslaagd om 3x per week de leden te kunnen ontvangen.

Onze dank is zeer groot.

 Hou de website, facebook en je eigen email in de gaten. Zodra we meer weten laten we dat direct weten.

Voor nu geniet van het zonnetje en hopelijk tot heel snel.

Het bestuur.

 

zaterdag, 13 maart 2021 07:33

NDB Online Jeugd Challenge

De NDB organiseert voor jeugdspelers een online toernooi.

Lees hier onder hoe je mee kunt doen.

Veel succes.

Wegens de coronapandemie kunnen we helaas nog geen fysieke toernooien organiseren. Daarom organiseert de NDB de NDB Online Jeugd Challenge. Mis jij het darten ook zo erg en zou je graag weer eens een vriendschappelijk toernooi spelen vanuit je eigen huis? Dan is dit zeker iets voor jou!

Opzet
De NDB Online Jeugd Challenge is een gratis online toernooi, met vriendschappelijke opzet. Deelname is gratis en staat open voor jeugdspelers t/m 17 jaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er gespeeld op één of meerdere dagen in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 maart. De eerste ronde zal in een poulefase aanvangen, waarna de rest van het toernooi in knock-out format wordt gespeeld. In de poulefase zal er 501 b.o. 5 legs gespeeld worden. Er zijn twee categorieën; jongens & meisjes. Indien er 8 of minder meisjes inschrijven dan zullen zij meespelen bij de jongens. Om deze pilot tot een succes te kunnen maken is een minimale deelname van 32 spelers vereist.

Inschrijven
Wil je meedoen aan de NDB Online Jeugd Challenge schrijf je dan nu in. Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart door een e-mail te sturen naar  o.v.v. NDB Online Jeugd Challenge. In je e-mail moet je de volgende gegevens doorgeven; je volledige naam, leeftijd, categorie (jongens of meisjes) en een e-mailadres en telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Alle deelnemers zullen in de week voorafgaande aan het toernooi een mail met meer informatie ontvangen.

Minimale eisen
De NDB Online Jeugd Challenge is een vriendschappelijk toernooi en kent daarom een laagdrempelige opzet. Naast een eigen dartbaan thuis, heb je alleen 1 camera nodig die op het dartbord gericht is. Dat kan natuurlijk ook gewoon een telefoon of webcam zijn, als je dartbord maar goed in beeld is. De NDB Online Jeugd Challenge zal gespeeld worden via DartConnect.

Prijzen
Natuurlijk spelen we voor de fun. Maar voor de winnaars zijn er ook leuke prijzen.
Winnaar: Winmau Dartbord + Surround
runner-up: Winmau Dartbord
3e plaats: Surround

Game ON! App
Wil je alvast oefenen vanuit je eigen kamer tegen een vriend of vriendin. Download dan nu gratis de Game On! App en speel volledig gratis vanuit huis. In dit bericht vind je meer informatie over de Game ON! App.

dinsdag, 22 december 2020 08:27

Einde competitie 2020-2021

Beste captains, leden en uitbaters,

Wij hadden graag gezien dat we beter nieuws zouden hebben op dit moment en dat we in januari zouden starten met de halve competitie zoals we die voor ogen hadden. Echter zoals iedereen inmiddels weet zijn de maatregelen alleen maar aangescherpt en zijn wij daardoor genoodzaakt de gehele competitie seizoen 2020-2021 te laten vervallen.

Uiteraard heel vervelend maar de gezondheid van ons allemaal gaat voor alles.

Zoals eerder aangegeven zullen we nu de financiële afhandeling van dit seizoen bekendmaken.

Ondanks dat onze vaste kosten zoals kantoorkosten zoals huur, gas/licht, maar ook de huur van het kopieerapparaat en pinautomaat etc. gewoon doorlopen denken wij toch de gehele betaalde contributie te kunnen overhevelen naar seizoen 2021-2022 mede dankzij de NDB die de afdracht per lid laat vervallen om de lidorganisaties enigszins tegemoet te komen. Op deze manier scheelt het de captains een hoop rompslomp met het inschrijven voor het nieuwe seizoen en het scheelt onze penningmeester en ledenadministratie ook veel extra werk.

Mocht je om wat voor reden toch niet willen/kunnen deelnemen aan de competitie 2021-2022 dan word je betaalde contributie uiteraard teruggestort. De betaalde contributie wordt op de bankrekening gestort waarvan de betaling is verricht. Dit verzoek dien je kenbaar te maken per email. Deze stuur je naar je eigen wedstrijdsecretaris, penningmeester en de captain van je team. Voor de ere, 1e en 2e divisie stuur je deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor de 3e en 4e divisie stuur je deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wilden graag de poulewinnaars van het afgelopen seizoen uitnodigen voor een DORA kampioenschap, helaas kan deze nu ook niet plaatsvinden. De bijbehorende trofee zal op een later moment uitgereikt worden. Wanneer dat mogelijk is, is voor ons ook nog even koffiedik kijken. Wellicht aan de start van het nieuwe seizoen? Dan is er in ieder geval een herinnering aan een bizar en onvergetelijk seizoen.

Nu het seizoen officieel ten einde is worden de prijswinnaars van de DDM nog even in het zonnetje gezet. We houden de ranking aan zoals deze was geëindigd op 7 maart 2020, daar er nog 6 á 7 toernooien in het verschiet lagen wordt de criterium van 8 deelnames per seizoen in dit bijzondere seizoen niet gehandhaafd.

De eindstand van de ranking 2020-2021;

Heren                                                                                     Dames

Ranking kampioen, René Broertjes                                           Ranking kampioen, Sandy Gerbes

Runner up, Remy van Groeningen

3e plaats, Marco Cornelisse

4e plaats Rob Postma

Wij feliciteren de prijswinnaars met het behaalde resultaat. Alle prijswinnaars ontvangen een email betreffende deze eindranking.

Na een lang betoog wil het bestuur alle vrijwilligers die ons altijd onvoorwaardelijk bijstaan en alle leden ondanks de opgelegde beperkingen een hele gezellige kerst toe wensen en een heel gelukkig maar vooral gezond 2021 toe wensen.

Laten we hopen dat we volgend jaar weer een mooie sportieve competitie kunnen starten zodat we onze geliefde sport weer kunnen uitoefenen.

Stay safe!

Met vriendelijke groeten,

Het DORA Bestuur

 

woensdag, 04 november 2020 19:19

Help de HORECA, bericht vanuit de NDB

De persconferentie van afgelopen dinsdag voorspelt nog niet veel goeds voor onze geliefde dartssport. Het blijft een moeilijke en onzekere tijd voor een ieder en met name voor de Horeca en aanverwante bedrijven.
Wij hopen dat er uiteindelijke toch een lichtje gaat branden aan het einde van de tunnel en dat we het nieuwe jaar positief in kunnen gaan. Het enige wat we nu kunnen doen is blijven geloven dat het virus eens wordt bedwongen. Het is daarom uiterst belangrijk dat we ons allemaal aan de opgelegde maatregelen houden, dan gaat het vast lukken. 
 
De NDB en de KNBB hebben zich van meet af aan ingezet om de Horeca- en sportaccommodaties te ondersteunen. Van daaruit vragen zij het volgende;
 
Aan alle uitbaters,
 
De NDB heeft ons verzocht om onderstaand artikel te plaatsen zodat alle uitbaters van de aangesloten lidorganisaties worden bereikt.
Mocht je geïnteresseerd zijn vul dan de enquête in.
 
 
Heeft u een dartcafé, biljart-, pool- of snookerzaal? Doe dan mee aan onze enquête om huidige moeilijkheden van biljart- en dartlokaliteiten als gevolg van corona met data te kunnen ondersteunen.
 
Horecaondernemers verkeren door de coronacrisis in zwaar weer. Na de voorzichtige herstart in juni bloeide het weer wat op. Maar helaas heeft de overheid vanwege de toename aan besmettingen, ook weer voor de horeca verscherpte maatregelen afgekondigd. We pleiten dan ook voor aanvullende regelingen om de horecasector er doorheen te helpen.

Als KNBB en NDB hebben we met name in het begin van Corona ons enorm ingezet om de horeca- en sportaccommodaties te ondersteunen. Niet alleen met protocollen, lobbyen en advies maar ook met inzet op gerichte maatregelen. We hebben in de afgelopen maanden honderden vragen van ondernemers ontvangen en geholpen met advies.

Het is duidelijk dat onze branche het niet makkelijk heeft. Om vanuit de KNBB en NDB een zo goed mogelijke advisering richting overheid en media te kunnen oppakken hebben we een enquête met 24 korte vragen opgesteld, zodat uitkomsten zijn te vergelijken. De antwoorden op de vragen worden in alle vertrouwelijkheid behandeld en zijn op geen enkele manier te herleiden tot individuele respondenten. Invullen kan tot 15 november, en duurt minder dan 10 minuten.

We beseffen ons dat dit een vreselijke en onwerkelijke periode voor jullie  is en hopen dat de uitkomsten van deze enquête bijdragen aan oplossingen en meer zichtbaarheid van jullie  wanhoop!

Bij voorbaat dank voor de snelle actie!
NDB en KNBB
 
Voor nu is het allemaal afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen.
 
Wij wensen iedereen veel kracht en gezondheid toe de aankomende tijd.
 
Het bestuur.
zondag, 01 november 2020 19:38

Dutch Open Darts 2021

Zie onderstaand bericht van de NDB.

De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

"Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan", zegt Paul Engelbertink. Hij is directeur van de Nederlandse Darts Bond en tegelijk ook toernooidirecteur van de Dutch Open Darts. "Met de kennis van nu kun je natuurlijk wel inschatten dat februari voor een dergelijk evenement waar zo’n 7.000 mensen per dag komen, niet gaat werken. Daarnaast hebben wij ook enkele maanden voorbereidingstijd nodig. Het is nu zaak om vooruit te kijken naar wat eventueel wel kan en daarom hebben we het evenement verplaatst naar begin september. Dit communiceren we nu zodat alle darters, fans, partners maar ook de wereldbond met de internationale agenda zich daarop kunnen voorbereiden. Wij hopen dat we in september weer een prachtig dartsfeest kunnen organiseren voor jullie. Daar gaan we voor”, aldus Engelbertink.

Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever waar de Dutch Open sinds 2014 wordt gehouden, geeft aan al rekening te hebben gehouden met verplaatsing. “Wij zijn goed in snel schakelen in geval van wisselende omstandigheden en aanpassen naar wat er om je heen gebeurt, maar een evenement van dit kaliber in de huidige tijdsgeest is nou eenmaal echt niet realistisch. De Dutch Open Darts is een vaste waarde in onze evenementenagenda, voor ons één van de grootste en meest fantastische evenementen van het jaar en daarnaast van belang voor de stad Assen en wijde regio. We bewegen vanzelfsprekend graag mee naar een andere periode en hopen oprecht in september het unieke spektakel dat de Dutch Open Darts is samen met de NDB te kunnen organiseren.”

Alle mensen die een kamer hadden geboekt bij De Bonte Wever voor 5, 6, en 7 februari 2021 krijgen een e-mail van De Bonte Wever met verdere informatie over hun hotelboeking.

woensdag, 30 september 2020 19:19

WK jeugd (PDC) Niels Zonneveld halve finale

Na al het droevige en ellendige nieuws eindelijke positief nieuws. 

Niels Zonneveld had zich geplaatst voor dit prachtige kampioenschap. 96 deelnemers waren verdeeld over 32 poules van 3. Van de 17 Nederlandse deelnemers wisten 4 de poulefase te overleven, Jeffrey de Zwaan, onze oud jeugdspeler Moreno Blom, Gian van Veen en Niels Zonneveld. Op zich was dit al een mooi resultaat. Maar voor Niels smaakte deze overwinning naar meer. 32 spelers gingen met elkaar de strijd aan om het kampioenschap binnen te halen.

De 1e knock-out ronde (laatste 32) was de Tsjechische Adam Gawlas zijn tegenstander. Niels deelde meteen een flinke tik uit en stuurde Adam met een 6-1 overwinning naar huis. 

Bij de laatste 16 was George Killinton zijn opponent. Dit was geen gemakkelijke wedstrijd, uiteindelijk was het Niels die aan het langste eind trok met een winstpartij van 6-5.

In de kwart finale stond Nathan Rafferty te wachten. Niels stuurde ook Nathan naar huis. Niels kon terugkijken op een lekkere winst van 6-2.

In de halve finale mocht Niels het opnemen tegen Bradley Brooks. Bradley was echter een maatje te groot, zoals Niels zelf aangaf, een terechte nederlaag. Alhoewel dit wel heel erg jammer is nu Niels door deze partij te verliezen aan aantal mooie dingen aan zijn neus voorbij moet laten gaan. Dit gevoel zal hopelijk snel verdwijnen zodat Niels kan genieten van zijn welverdiende plek op het Wereld Kampioenschap.

Wij zijn in ieder geval super trots op Niels. Van harte gefeliciteerd met prachtige resultaat.

 

Geen start competitie in oktober.

Helaas is de situatie rondom Corona eerder verslechterd dan verbeterd, de aantallen besmettingen lopen op en de beperkingen op onder andere de horeca zijn inmiddels verder aangescherpt voor de regio Amsterdam-Amstelland en de overige regio's waarin leden van de DORA wonen en darten. 

Ook vanuit de speelgelegenheden is wisselend gereageerd, sommige zijn simpel weg te klein om voldoende veilige speelruimte te kunnen creëren, andere starten het liefst vandaag.

We gaan ons (uiteraard onder voorbehoud van de ontwikkelingen) nu richten op een start in januari. Dat houdt in dat:

 * Als er gestart kan worden in januari we een halve competitie gaan organiseren met aan het einde 'gewoon' kampioenen en degradanten.

* We zoals bij de inschrijving hebben afgesproken ook het inschrijfgeld van de halve competitie gaan hanteren.

Voor de hele competitie betalen jullie 27,50 contributie aan de DORA en 10,00 aan de NDB (37,50 dus)

Voor de halve competitie betalen jullie 17,50 contributie aan de DORA en 10,00 aan de NDB (27,50 dus)

Voor alle leden die zich hebben ingeschreven zal dus 10,00 terugbetaald gaan worden, dit kan echter nog oplopen doordat de NDB op verzoek van meerdere bonden zich nog beraadt of de afdracht dit jaar minder kan zijn. Mocht daar nog een korting op komen (bv € 7,50 of

€ 5,00 i.p.v. normaal € 10,00) dan wordt ook dat geld terugbetaald. Tenslotte zou het ook nog kunnen dat we ook in januari niet gaan starten en het hele seizoen moeten skippen.

Als we begin 2021 weten of we gaan starten en wat de NDB doet met de contributie zullen wij in 1x alles uit gaan betalen door per team het bedrag te storten op dezelfde rekening als waar de contributie van is betaald bij de inschrijving. Die persoon kan dat dan aan alle individuele leden van het team uitkeren.

Hoe moeilijk het ook is ook vanuit ons het dringende verzoek aan een ieder om zich aan de maatregelen te houden zodat de besmettingen omlaag gaan en we in januari echt nog competitief kunnen gaan darten.

Met sportieve groet,

Jullie bestuur

   

 

 

donderdag, 17 september 2020 20:58

Update Coronamailing vorige week.

Vorige week hebben we op de site en op facebook een bericht geplaatst over de mogelijkheden van het weer opstarten van de dartcompetitie in oktober dan wel januari. Ook hebben alle eigenaren/beheerders van aangesloten speelgelegenheden een brief gehad met daarbij het protocol “verantwoord darten”.  Dank aan iedereen die gereageerd heeft naar het bestuur, dat zijn er  33 van de 64  Hiervan geeft een ruime meerderheid aan dat darten mogelijk zou zijn maar met aanpassingen van bv verplaatsen van speeldagen en dergelijke. Ook staan er een aantal vragen in de reacties die het bestuur heeft ontvangen. Hieronder in de vorm van een Q&A de vragen die we uit de mails hebben gefilterd in geen specifieke volgorde. Overigens is 33 net iets meer als 50% dus graag roepen wij de speelgelegenheden die nog niet gereageerd hebben nogmaals op dit alsnog te doen.

Q: Kan er een oproep worden gedaan om alleen met spelers te komen naar wedstrijden en geen aanhang?

A: Goed punt wat ook bij andere lidorganisaties al ter sprake is gekomen. Het bestuur onderschrijft de oproep om met alleen de spelers (4 of 5 dus) te komen maar kan dit niet in reglementen vastleggen. Als er iemand extra mee wil bel dan vooraf naar de speellokatie of dat een probleem geeft, de ene locatie is groter als de andere.

Q: kan er gestart worden in grotere lokaties als de kleinere lokaties nog niet een veilig gevoel geven?

A: Als er lokaties aangeven dat er gezien de beschikbare ruimte  gedart kan worden en wij besluiten als bestuur dat starten zou kunnen dan nog is het aan ieder individueel lid/team of ook zij het veilig genoeg vinden op dat moment maar zullen wij de wedstrijden daar wel blijven indelen. Als een locatie echter aangeeft niet aan het protocol te kunnen voldoen dan zullen wij als bestuur met de captains van de betrokken thuisteams in overleg treden of tijdelijk uitwijken naar een andere lokatie  tot de mogelijkheden behoort.

Q: wij kunnen darten maar laten alleen de spelers toe (en geen supporters).

A: het is aan de eigenaar/uitbater wie er uiteindelijk wel of niet wordt toegelaten tot een gelegenheid. Het is wel prettig als de captain van het thuisteam dit dan even doorgeeft aan de bezoekende captain vooraf , zie ook eerste vraag van deze Q&A

Q: wat als een team niet komt opdagen terwijl ik wel andere gasten heb geweigerd om op de max. bezetting te blijven, volgt er dan een vergoeding?

A: Ieder team bepaald zelf of ze gaan starten met de competitie op het moment dat wij dat besluit nemen. Als een team niet komt opdagen is daar vanuit de DORA geen vergoeding naar de uitbater op van toepassing, wel is het netjes als ze zich ruim van te voren afmelden.

Q: kunnen we zonder schrijvers werken om het risico te verkleinen?

A: Hierover is landelijk overleg geweest, in een eerdere versie van het protocol stond dit als regel opgenomen. Een meerderheid van de landelijke bonden waaronder wij zijn echter van mening dat bij een officiële wedstrijd een schrijver hoort zodat de spelers zich kunnen concentreren op het darten.

Q: kunnen de schrijvers met een mondkapje op gaan schrijven?

A: Iedereen kan uiteraard zelf bepalen of hij/zij een mondkapje op wil. Ook de uitbater kan verplichten dat op bepaalde plekken in zijn speelgelegenheid (bv bij het schrijfbord) een mondkapje verplicht is. Omdat het thuisteam de schrijvers verzorgd is het verzoek dan wel dit aan de captains te melden. We vragen ook om ieders gezond verstand te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld als speler even wat afstand houden tot de schrijver de score heeft genoteerd en als dan de schrijver zijn gezicht wegdraait van het bord kan de speler zijn pijlen uit het bord gaan halen.

Q: gaat de DORA toezien op naleving van de regels?

A: De controleurs van de DORA controleren op de reglementen van de DORA dus spelersgegevens en baan afmetingen en verlichting. De Corona maatregelen zijn landelijk en ook vastgelegd in verordeningen en bestaande wetten. Hiervoor zijn andere opsporingsinstanties zoals gemeentelijke handhaving en politie. De DORA gaat dus niet handhaven op naleving van het protocol. Net als bij het rookbeleid en andere wetgeving is de uitbater van de speelgelegenheid als eerste aan zet om te zorgen dat bezoekers zich aan alle wetten houden en ze zonodig daarop aan te spreken.

Q: Kan een team weigeren een wedstrijd te spelen of een wedstrijd staken als niet aan het protocol wordt voldaan ondanks toezegging?

A: Helaas worden er ook in normale jaren wedstrijden gestaakt. Het is dan aan het bestuur om te bepalen of dat leidt tot het claimen van een wedstrijd. Als een team in dit voorbeeld een wedstrijd staakt zullen ze heel goed aan het bestuur moeten uitleggen welke regels er dan overtreden waren en zullen wij dit bij de tegenstander en de uitbater verifiëren alvorens een beslissing te nemen.

Q: Wordt de teamgame aangepast?

A: Ja, al eerder is aangegeven dat 8 personen bij een bord teveel van het goede is en dat bij de koppels het al lastig genoeg gaat zijn om afstand te houden, voor het komend seizoen (wanneer dat dan ook start) geld dat de teamgame wordt vervangen door een “Sologame” dus een extra wedstrijd 1 op 1 net als in de singles. Hierbij geldt dat beide teams 1 speler afvaardigen ongeacht of die al eerder tegen elkaar hebben gegooid. Als je bij de koppels hebt gewisseld kun je de speler die daar de wedstrijd heeft verlaten NIET meer inzetten in deze sologame.

De formele reglementtekst die hierbij hoort zal voor de start van de competitie gepubliceerd worden.

Tot zover de binnengekomen vragen, zoals eerder aangekondigd zullen wij eind september definitief een besluit nemen over het wel of niet starten in oktober en daar nemen we de reacties uit de mails in mee net als de actuele situatie in stad/regio op dat moment.

Dank voor de aandacht en blijf gezond allemaal

 

Het bestuur van de DORA

woensdag, 02 september 2020 18:03

Update Coronacrisis n.a.v. meeting met de NDB

Amsterdam, 2-9-2020

 Beste leden en uitbaters aangesloten bij de DORA,

Afgelopen zaterdag, 30-08-2020, heeft de algemene vergadering van de NDB plaatsgevonden. Hier zijn ook de gevolgen van de huidige coronamaatregelen besproken. De NDB heeft haar lidorganisaties geadviseerd op zijn vroegst in januari 2021 te starten. Meer dan de helft van de bonden kon zaterdag al melden dat ze het advies overnamen.

Het bestuur van de DORA vind januari wel erg ver weg en heeft gisteravond in een digitale bestuursvergadering nogmaals besloten dat we streven naar het starten van de competitie in oktober. Los van dat de leden willen darten willen de uitbaters ook graag weer darters binnen hebben. Door komend seizoen geen bekercompetitie te organiseren zou er met een start in oktober dan nog een volledige wintercompetitie gespeeld kunnen worden.

Natuurlijk is ook het starten in oktober afhankelijk van de situatie op dat moment in de regio en van de dan geldende maatregelen. Het bestuur hoopt eind september een beslissing te kunnen nemen of we wel of niet in oktober kunnen starten. Dan ontvangen de captains ook een nieuwe uitnodiging om de competitiebescheiden op te halen.

Naast deze brief ontvangen alle captains en uitbaters ook een afschrift van het protocol “verantwoord darten” zoals dat door de NDB is opgesteld in samenspraak met het NOC*NSF en met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Wij vragen de captains/uitbaters om ons te melden of er in hun speelgelegenheid gedart kan worden en dus of er aan het protocol kan worden voldaan.

Als het starten in oktober niet verantwoord kan zullen we uitwijken naar januari 2021 en zal er zoals eerder toegezegd een deel van de contributie terug betaald worden.

Tot slot zullen we voorlopig ook nog geen toernooien organiseren, ook de landelijke toernooien gaan niet van start in 2020.

Hou vol allemaal en laten we hopen elkaar snel weer aan het bord tegen te komen

Het bestuur van de DORA

Pagina 1 van 2