Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

woensdag, 27 april 2022 04:20

NDB Ranking, Open Stedendriehoek

De derde NDB ranking staat alweer voor de deur. Dit keer gaan we in samenwerking met de Darts Vereniging Stedendriehoek naar Zutphen. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan snel in voor de Open Stedendriehoek op zondag 15 mei. We hopen natuurlijk weer erg veel darters te mogen begroeten op alweer de derde NDB Ranking van dit seizoen.

Waar?
Hanzehal
Fanny Blankers-Koenweg 2
7203 AA Zutphen

De NDB ranking is vrij toegankelijk. Volgens de huidige maatregelen vanuit de overheid is er GEEN coronatoegangsbewijs nodig.

Inschrijven Heren A en dames:

Heren A en dames kunnen alleen vooraf inschrijven via deze link. Gevraagd wordt om de naam, geboortedatum, e-mailadres en NDB nummer. Je kunt je ook zonder NDB nummer inschrijven, maar dan kun je geen punten verdienen voor de ranking. Een NDB nummer kun je tijdens het toernooi ook nog aanvragen aan de wedstrijdtafel. Neem hiervoor altijd je lidnummer mee van jouw lidorganisatie. Wij zorgen vervolgens dat je punten verwerkt worden. Wil je je NDB nummer weten? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Je kunt je inschrijven tot zaterdagmiddag 14 mei 15.00 uur. De inschrijving is alleen geldig als je online betaald hebt en als je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Inschrijven overige categorieën:
De wijze van inschrijving voor de categorieën Heren B, Junioren, Aspiranten, Meisjes, Paradarters en Specials blijft hetzelfde: vul een inschrijfbriefje in op de locatie!

Aanvangstijden:

  • De locatie gaat uiterlijk om 10.00 uur open.
  • De jeugd (meisjes, aspiranten, junioren) kan zich tot 11.00 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.15 uur.
  • De paradarters en specials kunnen zich tot 11.30 uur inschrijven. De toernooien beginnen +/- 11.45 uur.
  • De Heren B kunnen zich tot 12.30 uur inschrijven. Dit toernooi begint +/- 13.00 uur.
  • De Heren A en dames kunnen zich uitsluitend online inschrijven. De toernooien beginnen +/- 13.00 uur

Loting en starttijden Heren A en dames:
De loting en de starttijden van de Heren A en dames worden op zaterdagavond 14 mei uiterlijk om 21.00 uur gepubliceerd.

Afhalen spelerskaart:
De spelers dienen op de dag zelf hun spelerskaart op te halen waar de speeltijden op staan zodat ze precies weten wanneer en waar ze in actie moeten komen. Deze spelerskaart graag direct bij binnenkomst ophalen, maar te allen tijde minstens een half uur voor je eerste starttijd.

Livestream:

Alle finales van de Open Stedendriehoek 2022 kun je vanaf omstreeks 15.00 uur rechtstreek volgen op onze NDB YouTube pagina.

Alle belangrijke informatie:
Alle overige informatie zoals prijzengeld, reglementen, kledingvoorschrift, inschrijven, aanvangstijden etc. kun je vinden op onze algemene ranking pagina.
Het prijzengeld zal in lijn met alle voorgaande NDB toernooien niet in cash, maar per bank worden uitbetaald. 

Open Stedendriehoek belooft een prachtig toernooi te worden. Zorg dus dat jij er ook bij bent!

Iedereen die interesse heeft om naar de Dutch Darts Championship in Zwolle (27 t/m 29 mei) te gaan, om daar o.a. Michael van Gerwen, Peter Wright of Gerwyn Price te zien spelen, kan kaarten kopen met een speciale NDB korting.

Wil jij graag van deze unieke mogelijkheid gebruik maken, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag ons om de unieke kortingscode.

Twijfel niet te lang en koop die kaarten met korting, voordat ze uitverkocht zijn! Onder alle verkochte kaartjes wordt via de ledenvoordeel er ook nog een hele toffe prijs verloot, namelijk: een Meet & Greet met Michael van Gerwen tijdens de Dutch Darts Championship.

Grijp die kans!

Amsterdam, 15-02-2022

Beste darters,

Tijdens de persconferentie zojuist zijn er verdere versoepelingen aangekondigd waardoor we vanaf volgende week gelukkig weer de competitie kunnen opstarten.

Herstart competitie

We gaan de competitie oppakken in de juiste speelweek, dus kijk in het speelschema in de week van 21-2 tot 26-2-2022 op welke dag je volgende week weer mag darten en waar.

7 punten wedstrijden blijven

Zoals al eerder aangekondigd zullen we ondanks de verruimde openingstijden het HELE SEIZOEN volgens het 7 punten principe blijven spelen, dus 2 in plaats van 4 koppels. Omdat we 10 weken stil hebben gelegen en we nu midden in de 2e helft herstarten is het niet mogelijk om de eerste competitiehelft niet en de tweede wel met 9 punten te spelen. Uiteraard gaan we voor het nieuw te starten seizoen eind september wel weer naar 9 punten.

Inhalen gemiste wedstrijden.

Zoals hierboven al gemeld hebben we 10 weken gemist (waaronder een inhaalweek). Als we na de laatste reguliere speelweek deze 10 weken doorspelen dan loopt de competitie ongeveer tot 8-7-2022. Het is echter mogelijk om wat weken eerder klaar te zijn maar daar hebben we ieders hulp bij nodig. Door de opstart tijdens de pandemie hebben een aantal teams besloten niet in te schrijven of hebben zich terug getrokken voor de daadwerkelijke start. Hierdoor hebben we allemaal redelijk veel “vrije weken” in ons speelschema. Het staat een ieder vrij (en we moedigen dat bij deze juist extra aan) om in die vrije weken met tegenstanders af te spreken om wedstrijden in te gaan lopen. Zo heeft ieder team op zijn minst invloed op de einddatum van de competitie.

Minpunten en invoeren

Mocht teambeheer na het invoeren vaststellen dat de wedstrijd te laat is ingevoerd dan klopt dat technisch wel maar uiteraard geldt dat nu niet voor de wedstrijden die de afgelopen 10 weken (incl. inhaalweek 1) op de planning stonden. De wedstrijdsecretarissen zullen die strafpunten weer ongedaan maken uiteraard.

Divisiekampioenschappen en promotie/degradatie regeling

Binnenkort zal het bestuur met meer informatie komen over de kampioenschappen, net als dat we jullie nader berichten over het herstarten van de toernooien.

Voor nu zijn we vooral blij dat we weer competitief mogen darten, laten we hopen dat we de laatste lockdown achter ons hebben gelaten.

Namens het bestuur veel gezellige en gezonde dartavonden in de rest van het seizoen

donderdag, 27 januari 2022 08:03

Update na corona persconferentie

Beste darters,

Gisteren was er weer een persconferentie en ondanks de aangekondigde versoepelingen waar we natuurlijk heel blij mee zijn is het herstarten van de competitie voorlopig nog niet mogelijk. Een sluitingstijd van 22:00 is simpelweg niet haalbaar voor een competitiewedstrijd.

De maatregelen zijn in principe voor 6 weken maar wel met een zogenaamd “weegmoment” na 3 weken. Zodra de sluitingstijd verder wordt versoepeld (wij hebben 00:00 nodig als eindtijd maar het liefst mogen de horecazaken weer hun sluitingstijd van voor Corona hanteren) zullen wij de competitie de week daarop gaan opstarten.

De NDB is voornemens de landelijke kampioenschappen voor de start van het nieuwe seizoen te gaan organiseren om ons meer ruimte (speelweken) te geven de competitie af te maken. Wij willen dat uiteraard gaan proberen. De ontwikkelingen hebben wel tot gevolg dat het bestuur heeft besloten het hele seizoen met 7 punten te blijven spelen en bij seizoen 22/23 weer naar het normale aantal van 9 punten per competitieavond te gaan.

Tot zover voor nu, hou vol, we zijn er hopelijk bijna.

Met vriendelijke dartgroet,

Het bestuur

donderdag, 16 december 2021 07:56

Update na Corona persconferentie 14 december 2021

Beste leden,

Dinsdag 14 december was het weer tijd voor een nieuwe persconferentie van het kabinet.

Zoals verwacht is de uitslag daarvan niet positief. Helaas zijn er geen versoepelingen bekend gemaakt, met name voor de Horeca wederom een domper.

Door het aanhouden van de opgelegde maatregelen kunnen we nog geen herstart maken van de competitie.

De nu geldende maatregelen duren in ieder geval tot 14 januari 2022. Wij hopen dat het dan mogelijk is om daarna de competitie te herstarten. Dit zullen we met allen moeten afwachten, niemand weet hoelang het coronavirus ons nog in de greep houdt.

Er is niet alleen negatief nieuws, het positieve nieuws is dat er meer ruimte in de agenda is gemaakt door de NDB. De NDB heeft bekend gemaakt dat zij alle finaledagen opschuiven naar een later tijdstip dit jaar. Dit geeft de lidorganisaties de gelegenheid om de competitie indien mogelijk op een fatsoenlijke manier te kunnen beëindigen dit seizoen.

Voor nu rest ons niets anders dan een ieder hele fijne en gezellige kerstdagen toe te wensen en voor 2022 wensen wij iedereen veel dartplezier maar vooral veel gezondheid.

 Het DORA Bestuur.

Beste leden van de DORA

Na ruim 1½ jaar geen competitieve pijl te hebben mogen gooien gaat het nu dan toch echt weer beginnen, zei het met nog wat aanpassingen.

De afgelopen tijd heeft het bestuur contact gehad met alle speellocaties en alle captains. Helaas heeft een klein aantal teams besloten te stoppen maar alle andere teams en alle locaties staan klaar om weer met de competitie te beginnen.

Nu we in de persconferentie van 14-09-2021 hebben gehoord dat de 1½ meterplicht vervalt kunnen we ook fatsoenlijk weer koppel en teampartijen gooien en dus gaan we beginnen en wel per 4-10-2021.

Helaas vervallen nog niet alle maatregelen en uiteraard dienen wij ons allen aan de richtlijnen te houden. Doordat er vooralsnog vastgehouden wordt aan de sluitingstijd van 00:00 hebben we dan ook moeten besluiten om in ieder geval de eerste helft van de competitie niet 4 maar 2 koppelpartijen te gaan spelen, dus een totaal van 7 punten per avond. Dit om te garanderen dat alle wedstrijden ook uitgespeeld kunnen worden. Met de techneuten van Teambeheer is overleg geweest en als de sluitingstijd vervalt en terug gaat naar normale openingstijden is het mogelijk om tussentijds weer naar volledige (9 punten) wedstrijden te gaan. Jullie zullen begrijpen dat vanuit eerlijk spelverloop dit uitsluitend kan precies tussen de 1e en 2e helft van de competitie in waardoor er geen verschil in punten ontstaat.

Maar niet alleen de 7 punten helpen bij het op tijd afronden van een competitieavond, denk bijvoorbeeld ook aan:

  • Probeer uiterlijk 20:00 uur te beginnen, zelfs als een teamlid nog onderweg is. Je hoeft niet met een volledig team te starten aan de avond.
  • Ga alléén roken (en dus niet met het hele team) en doe dat als je niet hoeft te gooien of schrijven. Iets minder gezellig maar samen roken kan ook nog na 00:00 als jullie buiten staan.

De inschrijving is gesloten en ook kunnen er op dit moment géén wijzigingen of bijschrijven van leden uitgevoerd worden. De laatste hand is gelegd aan de indeling en de captains krijgen een bericht als de online omgeving weer beschikbaar is voor de speelschema’s. Wel dient iedereen de Teambeheer app een update te geven in de Apple- of Playstore want de ontwikkeling van de app is gewoon doorgegaan tijdens de lockdowns. Voor de nieuwe competitie is het noodzakelijk om een update uit te voeren.

Ondanks deze beperkingen is het bestuur enorm verheugd dat we eindelijk weer mogen gooien en die geluiden krijgen we ook terug van de meeste captains.

Tot ziens ergens aan een dartbord zeer binnenkort

Namens het hele bestuur

Gerard Elderenbosch

Voorzitter DORA

zondag, 12 september 2021 18:42

Start competitie 2021-2022

Beste leden,

Wij begrijpen dat een ieder staat te trappelen om eindelijk te kunnen beginnen aan een seizoen met volop darts.

Wij trachten te starten in de 1e helft van oktober, echter wij wachten met spanning op de aangekondigde persconferentie welke gepland staat voor dinsdag 14 september. Vervolgens zal het bestuur vergaderen over hoe nu verder.

Uiteraard zullen we daarna de genomen besluiten zo snel mogelijk op onze gebruikelijke kanalen plaatsen. Wij hopen op een goede afloop alhoewel de berichten welke na het Catshuis overleg naar buiten sijpelen ons niet echt geruststellen.

Wij vragen nog even geduld, mailen, bellen etc. is op dit moment niet zinvol omdat wij nu geen concreet antwoord kunnen geven.

Wij danken jullie voor het begrip.

 

woensdag, 14 juli 2021 20:34

NDB, Dutch Open Darts 2021

De NDB heeft gisteren, 13 juli 2021 het volgende bekend gemaakt.

Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de TOTO Dutch Open Darts op 3, 4 en 5 september 2021 niet door te laten gaan vanwege nieuwe coronamaatregelen. Voor het hele bericht verwijzen we jullie naar dit bericht op de website van de TOTO Dutch Open Darts. Wij begrijpen en delen de teleurstelling maar gaan er vanuit dat er begrip is voor deze keuze en kijken uit naar de TOTO Dutch Open Darts op 4, 5 en 6 februari 2022.

zaterdag, 13 maart 2021 07:33

NDB Online Jeugd Challenge

De NDB organiseert voor jeugdspelers een online toernooi.

Lees hier onder hoe je mee kunt doen.

Veel succes.

Wegens de coronapandemie kunnen we helaas nog geen fysieke toernooien organiseren. Daarom organiseert de NDB de NDB Online Jeugd Challenge. Mis jij het darten ook zo erg en zou je graag weer eens een vriendschappelijk toernooi spelen vanuit je eigen huis? Dan is dit zeker iets voor jou!

Opzet
De NDB Online Jeugd Challenge is een gratis online toernooi, met vriendschappelijke opzet. Deelname is gratis en staat open voor jeugdspelers t/m 17 jaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er gespeeld op één of meerdere dagen in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 maart. De eerste ronde zal in een poulefase aanvangen, waarna de rest van het toernooi in knock-out format wordt gespeeld. In de poulefase zal er 501 b.o. 5 legs gespeeld worden. Er zijn twee categorieën; jongens & meisjes. Indien er 8 of minder meisjes inschrijven dan zullen zij meespelen bij de jongens. Om deze pilot tot een succes te kunnen maken is een minimale deelname van 32 spelers vereist.

Inschrijven
Wil je meedoen aan de NDB Online Jeugd Challenge schrijf je dan nu in. Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart door een e-mail te sturen naar  o.v.v. NDB Online Jeugd Challenge. In je e-mail moet je de volgende gegevens doorgeven; je volledige naam, leeftijd, categorie (jongens of meisjes) en een e-mailadres en telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Alle deelnemers zullen in de week voorafgaande aan het toernooi een mail met meer informatie ontvangen.

Minimale eisen
De NDB Online Jeugd Challenge is een vriendschappelijk toernooi en kent daarom een laagdrempelige opzet. Naast een eigen dartbaan thuis, heb je alleen 1 camera nodig die op het dartbord gericht is. Dat kan natuurlijk ook gewoon een telefoon of webcam zijn, als je dartbord maar goed in beeld is. De NDB Online Jeugd Challenge zal gespeeld worden via DartConnect.

Prijzen
Natuurlijk spelen we voor de fun. Maar voor de winnaars zijn er ook leuke prijzen.
Winnaar: Winmau Dartbord + Surround
runner-up: Winmau Dartbord
3e plaats: Surround

Game ON! App
Wil je alvast oefenen vanuit je eigen kamer tegen een vriend of vriendin. Download dan nu gratis de Game On! App en speel volledig gratis vanuit huis. In dit bericht vind je meer informatie over de Game ON! App.

zondag, 01 november 2020 19:38

Dutch Open Darts 2021

Zie onderstaand bericht van de NDB.

De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

"Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan", zegt Paul Engelbertink. Hij is directeur van de Nederlandse Darts Bond en tegelijk ook toernooidirecteur van de Dutch Open Darts. "Met de kennis van nu kun je natuurlijk wel inschatten dat februari voor een dergelijk evenement waar zo’n 7.000 mensen per dag komen, niet gaat werken. Daarnaast hebben wij ook enkele maanden voorbereidingstijd nodig. Het is nu zaak om vooruit te kijken naar wat eventueel wel kan en daarom hebben we het evenement verplaatst naar begin september. Dit communiceren we nu zodat alle darters, fans, partners maar ook de wereldbond met de internationale agenda zich daarop kunnen voorbereiden. Wij hopen dat we in september weer een prachtig dartsfeest kunnen organiseren voor jullie. Daar gaan we voor”, aldus Engelbertink.

Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever waar de Dutch Open sinds 2014 wordt gehouden, geeft aan al rekening te hebben gehouden met verplaatsing. “Wij zijn goed in snel schakelen in geval van wisselende omstandigheden en aanpassen naar wat er om je heen gebeurt, maar een evenement van dit kaliber in de huidige tijdsgeest is nou eenmaal echt niet realistisch. De Dutch Open Darts is een vaste waarde in onze evenementenagenda, voor ons één van de grootste en meest fantastische evenementen van het jaar en daarnaast van belang voor de stad Assen en wijde regio. We bewegen vanzelfsprekend graag mee naar een andere periode en hopen oprecht in september het unieke spektakel dat de Dutch Open Darts is samen met de NDB te kunnen organiseren.”

Alle mensen die een kamer hadden geboekt bij De Bonte Wever voor 5, 6, en 7 februari 2021 krijgen een e-mail van De Bonte Wever met verdere informatie over hun hotelboeking.