Jacqueline Elderenbosch

Jacqueline Elderenbosch

Beste leden van de DORA

Na ruim 1½ jaar geen competitieve pijl te hebben mogen gooien gaat het nu dan toch echt weer beginnen, zei het met nog wat aanpassingen.

De afgelopen tijd heeft het bestuur contact gehad met alle speellocaties en alle captains. Helaas heeft een klein aantal teams besloten te stoppen maar alle andere teams en alle locaties staan klaar om weer met de competitie te beginnen.

Nu we in de persconferentie van 14-09-2021 hebben gehoord dat de 1½ meterplicht vervalt kunnen we ook fatsoenlijk weer koppel en teampartijen gooien en dus gaan we beginnen en wel per 4-10-2021.

Helaas vervallen nog niet alle maatregelen en uiteraard dienen wij ons allen aan de richtlijnen te houden. Doordat er vooralsnog vastgehouden wordt aan de sluitingstijd van 00:00 hebben we dan ook moeten besluiten om in ieder geval de eerste helft van de competitie niet 4 maar 2 koppelpartijen te gaan spelen, dus een totaal van 7 punten per avond. Dit om te garanderen dat alle wedstrijden ook uitgespeeld kunnen worden. Met de techneuten van Teambeheer is overleg geweest en als de sluitingstijd vervalt en terug gaat naar normale openingstijden is het mogelijk om tussentijds weer naar volledige (9 punten) wedstrijden te gaan. Jullie zullen begrijpen dat vanuit eerlijk spelverloop dit uitsluitend kan precies tussen de 1e en 2e helft van de competitie in waardoor er geen verschil in punten ontstaat.

Maar niet alleen de 7 punten helpen bij het op tijd afronden van een competitieavond, denk bijvoorbeeld ook aan:

  • Probeer uiterlijk 20:00 uur te beginnen, zelfs als een teamlid nog onderweg is. Je hoeft niet met een volledig team te starten aan de avond.
  • Ga alléén roken (en dus niet met het hele team) en doe dat als je niet hoeft te gooien of schrijven. Iets minder gezellig maar samen roken kan ook nog na 00:00 als jullie buiten staan.

De inschrijving is gesloten en ook kunnen er op dit moment géén wijzigingen of bijschrijven van leden uitgevoerd worden. De laatste hand is gelegd aan de indeling en de captains krijgen een bericht als de online omgeving weer beschikbaar is voor de speelschema’s. Wel dient iedereen de Teambeheer app een update te geven in de Apple- of Playstore want de ontwikkeling van de app is gewoon doorgegaan tijdens de lockdowns. Voor de nieuwe competitie is het noodzakelijk om een update uit te voeren.

Ondanks deze beperkingen is het bestuur enorm verheugd dat we eindelijk weer mogen gooien en die geluiden krijgen we ook terug van de meeste captains.

Tot ziens ergens aan een dartbord zeer binnenkort

Namens het hele bestuur

Gerard Elderenbosch

Voorzitter DORA

zondag, 12 september 2021 18:42

Start competitie 2021-2022

Beste leden,

Wij begrijpen dat een ieder staat te trappelen om eindelijk te kunnen beginnen aan een seizoen met volop darts.

Wij trachten te starten in de 1e helft van oktober, echter wij wachten met spanning op de aangekondigde persconferentie welke gepland staat voor dinsdag 14 september. Vervolgens zal het bestuur vergaderen over hoe nu verder.

Uiteraard zullen we daarna de genomen besluiten zo snel mogelijk op onze gebruikelijke kanalen plaatsen. Wij hopen op een goede afloop alhoewel de berichten welke na het Catshuis overleg naar buiten sijpelen ons niet echt geruststellen.

Wij vragen nog even geduld, mailen, bellen etc. is op dit moment niet zinvol omdat wij nu geen concreet antwoord kunnen geven.

Wij danken jullie voor het begrip.

 

donderdag, 26 augustus 2021 16:57

Geboren

Onze penningmeester, Niels Stuiver en zijn partner Claudia zijn gisteren 25 augustus de trotse ouders van zoon Thomas geworden. Na ruim 9 maanden mogen zij gaan genieten van hun kleine wonder.

Wij wensen Niels, Claudia en de kleine Thomas heel veel liefde, geluk en gezondheid toe.

woensdag, 14 juli 2021 20:34

NDB, Dutch Open Darts 2021

De NDB heeft gisteren, 13 juli 2021 het volgende bekend gemaakt.

Met pijn in ons hart hebben wij besloten om de TOTO Dutch Open Darts op 3, 4 en 5 september 2021 niet door te laten gaan vanwege nieuwe coronamaatregelen. Voor het hele bericht verwijzen we jullie naar dit bericht op de website van de TOTO Dutch Open Darts. Wij begrijpen en delen de teleurstelling maar gaan er vanuit dat er begrip is voor deze keuze en kijken uit naar de TOTO Dutch Open Darts op 4, 5 en 6 februari 2022.

zondag, 06 juni 2021 18:26

Update vanuit het bestuur

Beste leden,

Wij hopen dat iedereen de afgelopen 1,5 jaar goed hebben doorstaan. Een periode die zijn weergave niet kende

Ondanks alles gloort er na lange tijd toch een beetje hoop aan de horizon.

Zoveel dat we het aandurven de inschrijving te gaan starten. Uiteraard met een slag om de arm want uiteindelijk weet niemand hoe het virus zich gaat houden als we richting de herfst gaan. Voor nu zien we het zeer positief in.

We willen op kort termijn gaan beginnen met het inschrijven voor het aankomende seizoen, 2021-2022. Voor de teams  die ingeschreven staan voor seizoen 2020-2021 veranderd er niets. Wij zullen de captains vragen een email te sturen om te inschrijving te conformeren.

De exacte datum volgt later. We hebben in ieder geval goede hoop. In de aanloop zullen wij de bij ons bekende speellocaties benaderen of zij nog willen/kunnen deelnemen en/of er een eventuele verbouwing heeft plaatsgevonden.

Vorig seizoen zijn we begonnen met een digitale competitie (Teambeheer), deze is zeer succesvol gebleken. We kwamen in een stroomversnelling terecht door de Corona waardoor we genoodzaakt waren alles sneller te introduceren. De digitale competitie is zeer goed ontvangen door onze leden. Wij danken een ieder voor het meehelpen aan deze snelle omschakeling. Het was niet alleen voor de captains nieuw ook voor het bestuur brak een nieuw tijdperk aan.

Zo nieuw dat we kunnen zeggen dat ons bondkantoor na 21 jaar enigszins overbodig is geworden. Zeker nu in tijden van onzekerheden hebben wij per 1 juni 2021 i.p.v. oktober 2021 afscheid genomen van ons bondskantoor. In oktober zou ons huurcontract verlopen in overleg met de verhuurder hebben we dit dus kunnen vervroegen.

Uiteraard is het mogelijk indien nodig persoonlijk contact te hebben met een van onze bestuursleden. Een locatie wordt dan later bepaald. Vergaderingen zullen ook elders gaan plaatsvinden.

Onze telefoonnummers en emailadressen blijven ongewijzigd.

Een woord van dank naar alle vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet om 3x per week de leden het kantoor te bemensen. Zonder jullie waren wij er nooit in geslaagd om 3x per week de leden te kunnen ontvangen.

Onze dank is zeer groot.

 Hou de website, facebook en je eigen email in de gaten. Zodra we meer weten laten we dat direct weten.

Voor nu geniet van het zonnetje en hopelijk tot heel snel.

Het bestuur.

 

zaterdag, 13 maart 2021 07:33

NDB Online Jeugd Challenge

De NDB organiseert voor jeugdspelers een online toernooi.

Lees hier onder hoe je mee kunt doen.

Veel succes.

Wegens de coronapandemie kunnen we helaas nog geen fysieke toernooien organiseren. Daarom organiseert de NDB de NDB Online Jeugd Challenge. Mis jij het darten ook zo erg en zou je graag weer eens een vriendschappelijk toernooi spelen vanuit je eigen huis? Dan is dit zeker iets voor jou!

Opzet
De NDB Online Jeugd Challenge is een gratis online toernooi, met vriendschappelijke opzet. Deelname is gratis en staat open voor jeugdspelers t/m 17 jaar. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt er gespeeld op één of meerdere dagen in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 maart. De eerste ronde zal in een poulefase aanvangen, waarna de rest van het toernooi in knock-out format wordt gespeeld. In de poulefase zal er 501 b.o. 5 legs gespeeld worden. Er zijn twee categorieën; jongens & meisjes. Indien er 8 of minder meisjes inschrijven dan zullen zij meespelen bij de jongens. Om deze pilot tot een succes te kunnen maken is een minimale deelname van 32 spelers vereist.

Inschrijven
Wil je meedoen aan de NDB Online Jeugd Challenge schrijf je dan nu in. Inschrijven kan tot en met maandag 15 maart door een e-mail te sturen naar  o.v.v. NDB Online Jeugd Challenge. In je e-mail moet je de volgende gegevens doorgeven; je volledige naam, leeftijd, categorie (jongens of meisjes) en een e-mailadres en telefoonnummer waarop je te bereiken bent. Alle deelnemers zullen in de week voorafgaande aan het toernooi een mail met meer informatie ontvangen.

Minimale eisen
De NDB Online Jeugd Challenge is een vriendschappelijk toernooi en kent daarom een laagdrempelige opzet. Naast een eigen dartbaan thuis, heb je alleen 1 camera nodig die op het dartbord gericht is. Dat kan natuurlijk ook gewoon een telefoon of webcam zijn, als je dartbord maar goed in beeld is. De NDB Online Jeugd Challenge zal gespeeld worden via DartConnect.

Prijzen
Natuurlijk spelen we voor de fun. Maar voor de winnaars zijn er ook leuke prijzen.
Winnaar: Winmau Dartbord + Surround
runner-up: Winmau Dartbord
3e plaats: Surround

Game ON! App
Wil je alvast oefenen vanuit je eigen kamer tegen een vriend of vriendin. Download dan nu gratis de Game On! App en speel volledig gratis vanuit huis. In dit bericht vind je meer informatie over de Game ON! App.

dinsdag, 22 december 2020 08:27

Einde competitie 2020-2021

Beste captains, leden en uitbaters,

Wij hadden graag gezien dat we beter nieuws zouden hebben op dit moment en dat we in januari zouden starten met de halve competitie zoals we die voor ogen hadden. Echter zoals iedereen inmiddels weet zijn de maatregelen alleen maar aangescherpt en zijn wij daardoor genoodzaakt de gehele competitie seizoen 2020-2021 te laten vervallen.

Uiteraard heel vervelend maar de gezondheid van ons allemaal gaat voor alles.

Zoals eerder aangegeven zullen we nu de financiële afhandeling van dit seizoen bekendmaken.

Ondanks dat onze vaste kosten zoals kantoorkosten zoals huur, gas/licht, maar ook de huur van het kopieerapparaat en pinautomaat etc. gewoon doorlopen denken wij toch de gehele betaalde contributie te kunnen overhevelen naar seizoen 2021-2022 mede dankzij de NDB die de afdracht per lid laat vervallen om de lidorganisaties enigszins tegemoet te komen. Op deze manier scheelt het de captains een hoop rompslomp met het inschrijven voor het nieuwe seizoen en het scheelt onze penningmeester en ledenadministratie ook veel extra werk.

Mocht je om wat voor reden toch niet willen/kunnen deelnemen aan de competitie 2021-2022 dan word je betaalde contributie uiteraard teruggestort. De betaalde contributie wordt op de bankrekening gestort waarvan de betaling is verricht. Dit verzoek dien je kenbaar te maken per email. Deze stuur je naar je eigen wedstrijdsecretaris, penningmeester en de captain van je team. Voor de ere, 1e en 2e divisie stuur je deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor de 3e en 4e divisie stuur je deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij wilden graag de poulewinnaars van het afgelopen seizoen uitnodigen voor een DORA kampioenschap, helaas kan deze nu ook niet plaatsvinden. De bijbehorende trofee zal op een later moment uitgereikt worden. Wanneer dat mogelijk is, is voor ons ook nog even koffiedik kijken. Wellicht aan de start van het nieuwe seizoen? Dan is er in ieder geval een herinnering aan een bizar en onvergetelijk seizoen.

Nu het seizoen officieel ten einde is worden de prijswinnaars van de DDM nog even in het zonnetje gezet. We houden de ranking aan zoals deze was geëindigd op 7 maart 2020, daar er nog 6 á 7 toernooien in het verschiet lagen wordt de criterium van 8 deelnames per seizoen in dit bijzondere seizoen niet gehandhaafd.

De eindstand van de ranking 2020-2021;

Heren                                                                                     Dames

Ranking kampioen, René Broertjes                                           Ranking kampioen, Sandy Gerbes

Runner up, Remy van Groeningen

3e plaats, Marco Cornelisse

4e plaats Rob Postma

Wij feliciteren de prijswinnaars met het behaalde resultaat. Alle prijswinnaars ontvangen een email betreffende deze eindranking.

Na een lang betoog wil het bestuur alle vrijwilligers die ons altijd onvoorwaardelijk bijstaan en alle leden ondanks de opgelegde beperkingen een hele gezellige kerst toe wensen en een heel gelukkig maar vooral gezond 2021 toe wensen.

Laten we hopen dat we volgend jaar weer een mooie sportieve competitie kunnen starten zodat we onze geliefde sport weer kunnen uitoefenen.

Stay safe!

Met vriendelijke groeten,

Het DORA Bestuur

 

zondag, 01 november 2020 19:38

Dutch Open Darts 2021

Zie onderstaand bericht van de NDB.

De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open dartsevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

"Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan", zegt Paul Engelbertink. Hij is directeur van de Nederlandse Darts Bond en tegelijk ook toernooidirecteur van de Dutch Open Darts. "Met de kennis van nu kun je natuurlijk wel inschatten dat februari voor een dergelijk evenement waar zo’n 7.000 mensen per dag komen, niet gaat werken. Daarnaast hebben wij ook enkele maanden voorbereidingstijd nodig. Het is nu zaak om vooruit te kijken naar wat eventueel wel kan en daarom hebben we het evenement verplaatst naar begin september. Dit communiceren we nu zodat alle darters, fans, partners maar ook de wereldbond met de internationale agenda zich daarop kunnen voorbereiden. Wij hopen dat we in september weer een prachtig dartsfeest kunnen organiseren voor jullie. Daar gaan we voor”, aldus Engelbertink.

Christa de Ruiter, directeur van De Bonte Wever waar de Dutch Open sinds 2014 wordt gehouden, geeft aan al rekening te hebben gehouden met verplaatsing. “Wij zijn goed in snel schakelen in geval van wisselende omstandigheden en aanpassen naar wat er om je heen gebeurt, maar een evenement van dit kaliber in de huidige tijdsgeest is nou eenmaal echt niet realistisch. De Dutch Open Darts is een vaste waarde in onze evenementenagenda, voor ons één van de grootste en meest fantastische evenementen van het jaar en daarnaast van belang voor de stad Assen en wijde regio. We bewegen vanzelfsprekend graag mee naar een andere periode en hopen oprecht in september het unieke spektakel dat de Dutch Open Darts is samen met de NDB te kunnen organiseren.”

Alle mensen die een kamer hadden geboekt bij De Bonte Wever voor 5, 6, en 7 februari 2021 krijgen een e-mail van De Bonte Wever met verdere informatie over hun hotelboeking.