zaterdag, 20 mei 2023 10:56

DORA Bekerfinales

Written by

Bekerfinales 2022-2023

Vrijdagavond 19-05 stond in het teken van de bekerfinales van de A-poule, zowel winnaars- als verliezersronde. Dit jaar was de bekerfinale opgesplitst over twee avonden in verband met beschikbare ruimte. In een prima setting, mooi weer en het heerlijke terras van Café De Gouwetéén, kwamen vanaf een uur of zeven de eerste darters al binnen. De sfeer zat er goed in, iedereen was mooi op tijd aanwezig  waardoor we even na 19:30 u. we van start konden met de loting.

Al met al beloofde het een mooie avond te worden, met alleen maar mooie affiches. In de verliezersronde een mooi verdeelde selectie van twee 2e divisie, één 1e divisie en één eredivisie team. In de winnaarsronde was er één outsider uit de 2e divisie, Mooi hè Mams, die het moest opnemen tegen de nummers 1, 3 en 4 van de Eredivisie. Maar het “Spakenburg van het darten” was toch wel erg blij met deze underdog positie.

De loting bracht de volgende wedstrijden:

Winnaarsronde Verliezersronde
Mooi hè Mams – Mission Impossible De Scherpe Punt – De Skunks
Back to Basic – De Schot The Braves – BAK BV 1

Met een mooi verloop van de één-na-laatste speelronde, weinig vertraging en een prima niveau met flink wat 180-ers en hoge finishes, waren de finalisten bekend geworden. Helaas kon De Scherpe Punt het niet bolwerken tegen The Skunks en werd het voor Mooi hè Mams toch een Mission Impossible. In de andere wedstrijden trokken BAK BV 1 en Back to Basic aan het langste eind, waardoor de volgende wedstrijden naar boven kwamen:

3e/4e plaats Mooi hè Mams – De Schot De Scherpe Punt – The Braves
Finale Back to Basic – Mission Impossible The Skunks – BAK BV 1

De laatste wedstrijden van de avond zijn van start gegaan en de sfeer is de hele avond alleen maar beter geworden. Zoals het hoort staat sportiviteit voorop. De spanning is om te snijden, waar de eerste winnaars inmiddels bekend zijn, gaat de finale van de winnaarsronde tot het gaatje. In een passievolle wedstrijd, met fantastisch niveau, gaan de mannen op een 4-4 tussenstand en 1-1 in legs op de laatste leg van de teamgame het bekerkampioenschap beslissen. Met Mission op een dubbel staand, weet Sander Schoot de 56 finish met zijn laatste pijl uit te gooien en zo de beker binnen te slepen. Graag willen we iedereen van harte feliciteren met hun behaalde resultaten en danken voor deze zeer geslaagde bekerfinale.