Nieuwsarchief
woensdag, 04 november 2020 19:19

Help de HORECA, bericht vanuit de NDB

Written by
De persconferentie van afgelopen dinsdag voorspelt nog niet veel goeds voor onze geliefde dartssport. Het blijft een moeilijke en onzekere tijd voor een ieder en met name voor de Horeca en aanverwante bedrijven.
Wij hopen dat er uiteindelijke toch een lichtje gaat branden aan het einde van de tunnel en dat we het nieuwe jaar positief in kunnen gaan. Het enige wat we nu kunnen doen is blijven geloven dat het virus eens wordt bedwongen. Het is daarom uiterst belangrijk dat we ons allemaal aan de opgelegde maatregelen houden, dan gaat het vast lukken. 
 
De NDB en de KNBB hebben zich van meet af aan ingezet om de Horeca- en sportaccommodaties te ondersteunen. Van daaruit vragen zij het volgende;
 
Aan alle uitbaters,
 
De NDB heeft ons verzocht om onderstaand artikel te plaatsen zodat alle uitbaters van de aangesloten lidorganisaties worden bereikt.
Mocht je geïnteresseerd zijn vul dan de enquête in.
 
 
Heeft u een dartcafé, biljart-, pool- of snookerzaal? Doe dan mee aan onze enquête om huidige moeilijkheden van biljart- en dartlokaliteiten als gevolg van corona met data te kunnen ondersteunen.
 
Horecaondernemers verkeren door de coronacrisis in zwaar weer. Na de voorzichtige herstart in juni bloeide het weer wat op. Maar helaas heeft de overheid vanwege de toename aan besmettingen, ook weer voor de horeca verscherpte maatregelen afgekondigd. We pleiten dan ook voor aanvullende regelingen om de horecasector er doorheen te helpen.

Als KNBB en NDB hebben we met name in het begin van Corona ons enorm ingezet om de horeca- en sportaccommodaties te ondersteunen. Niet alleen met protocollen, lobbyen en advies maar ook met inzet op gerichte maatregelen. We hebben in de afgelopen maanden honderden vragen van ondernemers ontvangen en geholpen met advies.

Het is duidelijk dat onze branche het niet makkelijk heeft. Om vanuit de KNBB en NDB een zo goed mogelijke advisering richting overheid en media te kunnen oppakken hebben we een enquête met 24 korte vragen opgesteld, zodat uitkomsten zijn te vergelijken. De antwoorden op de vragen worden in alle vertrouwelijkheid behandeld en zijn op geen enkele manier te herleiden tot individuele respondenten. Invullen kan tot 15 november, en duurt minder dan 10 minuten.

We beseffen ons dat dit een vreselijke en onwerkelijke periode voor jullie  is en hopen dat de uitkomsten van deze enquête bijdragen aan oplossingen en meer zichtbaarheid van jullie  wanhoop!

Bij voorbaat dank voor de snelle actie!
NDB en KNBB
 
Voor nu is het allemaal afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen.
 
Wij wensen iedereen veel kracht en gezondheid toe de aankomende tijd.
 
Het bestuur.