Toelichting WC
Uitslagen
Uitleg Programma
Zomer Competitie
--> Adressen
--> Wedstrijd A
--> Wedstrijd B
--> Wedstrijd C
--> Recreatie A
--> Recreatie B
Beker Competitie
--> Uitslagen
Poule indeling A
Poule indeling B
Gegooide 180-ers
Gegooide Finishes
LaCo
BBC

 

TOELICHTING UITSLAGENPROGRAMMA


Uitslagen voor de wintercompetitie doorgeven:
Namens een team zijn de captain en reservecaptain gerechtigd om in te loggen.
Het enige wat zij hiervoor nodig hebben, zijn hun DORA-nummer en een wachtwoord. Dat is het wachtwoord wat eerder per e-mail is toegezonden. Dit wachtwoord blijft ook in het nieuwe seizoen gelden.
Nieuwe (reserve)captains krijgen ca. 14 dagen voor het begin van de competitie een wachtwoord.
Als je geen wachtwoord hebt ontvangen, kan dit het volgende betekenen:

 • het opgegeven e-mailadres bestaat niet of is niet juist in onze administratie opgenomen. Stuur een e-mail naar ledenadmin @ dora.nl zodat we het juiste e-mailadres hebben
 • er is een technische storing opgetreden. Dit is zeer onwaarschijnlijk. Stuur een e-mail naar ledenadmin @ dora.nl.
 • je bent niet aangemeld als reservecaptain uitslagen door te geven. Als dit wel zou moeten, neem dan contact met je captain op;
 • er zijn door je team berhaupt geen e-mailadressen doorgegeven. Doe dit alsnog en zo spoedig mogelijk. Zonder wachtwoord kun je geen uitslagen invoeren!


De werking van het systeem:

 • Op de competitieavond vult de (reserve)captain het wedstrijdformulier in zoals gebruikelijk;
 • Thuis logt deze in op de website van de DORA; Het DORA-nummer zijn de laatste vier cijfers van het registratienummer, echter zonder eventuele voorloopnullen. Een speler met registratienummer 1986.01.0014 logt dus in met DORA-nummer 14.
 • Na inloggen kiest de (reserve)captain voor 'wedstrijdformulier';
 • De (reserve)captain vult het formulier in;
 • Nadat alles is ingevoerd en in het volgende scherm - na controle - is bevestigd, verschijnt de uitslag op de site. In het kopje 'uitslagen' heeft deze uitslag de status 'VOORLOPIG';
 • Tevens zijn de gegooide 180's en hoge finishes zichtbaar. Ook is het singlepercentage van de spelers die een singlepartij gegooid hebben bijgewerkt.
 • Blijkt bij controle in het tweede scherm dat niet alles correct is ingevuld, kies dan voor annuleren en vul het formulier opnieuw in.

De (reserve)captain van de tegenstander doet hetzelfde.

 • Ook deze logt in en kiest voor 'wedstrijdformulier';
 • De uitslag blijkt reeds te zijn ingevoerd. Er zijn nu twee mogelijkheden:
 • De uitslag is juist en de (reserve)captain bevestigd deze.
 • De uitslag is niet juist en de (reserve)captain weigert deze.
 • Wanneer de (reserve)captain de uitslag bevestigd, dan is deze definitief. De status is nu 'BEVESTIGD'. Wanneer de uitslag wordt geweigerd, krijgt deze de status 'CONFLICT'. Dit klinkt zwaarder dan het is. De (reserve)captain krijgt automatisch een e-mailformulier te zien, waarin aangegeven moet worden, wat niet juist is. Het kan zijn dat de tegenstander een 180 vergeten is of dat twee namen omgedraaid zijn. De wedstrijdsecretaris ontvangt het bericht en corrigeert de uitslag. Indien nodig neemt de wedstrijdsecretaris contact op met de teamcaptain(s).


Het hele systeem staat of valt met het op tijd invoeren en bevestigen van uitslagen.
Een team heeft 7 dagen de tijd op een uitslag in te voeren of te bevestigen. Dit is dus verplicht!
Het systeem kent met ingang van de tweede helft seizoen 2009-2010 bij niet tijdig invoeren of bevestigen automatisch 2 minpunten toe. Als extra service wordt drie dagen, twee dagen en n dag voor het verstrijken van de termijn een e-mail met een waarschuwing verstuurd. Er is dus ruimschoots de tijd om uitslagen door te geven en 'vergeten' is bijna onmogelijk.
Als sprake is van een verzette wedstrijd kun je de waarschuwingsmails voorlopig negeren. Er is een module in ontwikkeling om verzetten van wedstrijden door te kunnen geven via het uitslagenprogramma. Tegen die tijd wordt de informatie daarover hier aangevuld.

Met ingang van de tweede helft van seizoen 2009-2010 hoeven de wedstrijdformulieren niet meer te worden ingestuurd, tenzij de wedstrijdsecretaris daarom vraagt. De wedstrijdformulieren dienen uiteraard wel te worden ingevuld en ondertekend. Bewaar deze in ieder geval tot een maand na de afloop van de competitie.
Captains en reservecaptains hebben ook toegang tot veelgestelde vragen. Daar staat verdere informatie over het programma.
Bij teambeheer kunnen adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van teamleden worden gewijzigd (klik het rondje bij de naam van de speler aan en vervolgens op wijzigen).
Wijziging van telefoonnummer en e-mailadres van de captain dienen ook ALTIJD aan de ledenadministratie doorgegeven te worden. Deze plaatst dan een mededeling op de uitslagenpagina.
Bij de mededelingen staat alle informatie over wijzigingen in de poule.
Je kunt met al je vragen en/of opmerkingen over het programma terecht bij de ledenadministratie. Voor vragen over de wedstrijden kun je natuurlijk gewoon terecht bij de wedstrijdsecretaris.

Hieronder het antwoord op een aantal vragen.

Vraag: Waar vind ik het telefoonnummer van een (reserve)captain
Antwoord: Klik de teamnaam aan. In de teamgegevens staan de telefoonnummers van captain en reservecaptain.
   
Vraag: Waar vind ik het adres van een speelgelegenheid
Antwoord: Klik de teamnaam aan. In de teamgegevens de speelgelegenheid aanklikken, daar vind je het adres
   
Vraag: Waar vind ik de speeldag van mijn tegenstander
Antwoord: Klik de teamnaam aan. In de teamgegevens staat de speeldag
   
Vraag: Waar vind ik het speelschema van mijn divisie
Antwoord: Klik in je eigen divisie op speelschema. Je kunt aangeven: per week alle teams, alle weken alle teams, per week per team, alle weken per team
   
Vraag: Waarom moet ik de mededelingen in de gaten houden
Antwoord: In de mededelingen worden alle van belangzijnde gegevens m.b.t. de divisie vermeld. Denk hierbij aan wijziging captain, locatie, speelavond, e.d. maar ook het wegvallen van teams uit de competitie. De wijzigingen worden ook direct verwerkt in de competitiegegevens.